Exista multe beneficii pentru sanatate ale aerului conditionat pe care poate nu le cunoasteti, pe langa cel al furnizarii unei temperaturi optime in lunile de vara.

Reduce umiditatea ridicata

Cel mai important beneficiu pentru sanatate al aerului conditionat este reducerea umiditatii casei. Un mediu cu umiditate optima reduce riscul de probleme respiratorii si te mentine sanatos. Umiditatea ridicata este strans legata probleme amplificate de acarieni, mucegai, insolatie si deshidratare.

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a şi-a lansat propriul săpun lichid pentru veselă

Desi exista si alte metode de pastra o temperatura racoroasa, detinerea unui sistem de aer conditionat este cea mai buna pentru a reduce umiditatea ridicata.

Reduce crizele de astm

Pentru cei care sufera de astm bronsic, crearea unui mediu in care se poate respira usor este nu numai ideal, ci chiar imperativ. Unul dintre beneficiile pentru sanatate ale aerului conditionat este ca reduce sansele de crize de astm.

Citeste si: Gluma care a luat o întorsătură dramatică. Care este una dintre noile ipoteze în cazul militarului căruia i s-ar fi furat mitraliera

Acest lucru se realizeaza prin filtrarea aerului murdar care poate contine acarieni, poluanti sau alergeni, precum si eliminarea oricarei umezeli care poate duce la mucegai.

Toate acestea pot agrava starea unei persoane care sufera de astm.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Nu neglijati sa va schimbati filtrele de aer. Pastrand acelasi filtru de aer, treceti murdaria prin aparatul de aer conditionat inapoi in casa. Respectati recomandarile producatorilor atunci cand este necesara curatarea si schimbarea filtrelor.

Curatarea filtrului de aer impiedica, de asemenea, aparatul de aer conditionat sa se defecteze. Un filtru murdar poate face ca AC sa nu functioneze normal sau sa elimine aer cald.

O calitate mai buna a aerului

De la praf la bacterii, aerul din interior poate deveni un pericol pentru sanatatea dumneavoastra datorita ventilatiei necorespunzatoare si supraincalzirii. Puteti dezvolta tuse, raceala, dureri de cap si oboseala.

Exista multe alte modalitati de a va imbunatati calitatea aerului, dar aerul conditionat este cea mai buna optiune. De asemenea, va puteti imbunatati ventilatia utilizand un sistem performant de climatizare.

Reduce riscul de deshidratare si insolatie

Deoarece cauza deshidratarii este lipsa apei, un factor cheie pe care unii uita sa-l ia in considerare este transpiratia. Transpiratia noastra contine apa din corpul nostru. Cu cat transpiri mai mult, cu atat pierzi mai multa apa si esti mai vulnerabil la deshidratare.

Insolatia apare atunci cand corpul dumneavoastra incepe sa se supraincalzeasca din cauza temperaturii din jur.

Ambele probleme pot fi prevenite prin instalarea unui aparat de aer conditionat. Aerul rece din casa ta va reduce transpiratia si va scadea temperatura corpului.

Amintiti-va sa va racoriti in acele zile cu temperaturi extreme si sa va hidratati corespunzator.

Reduce stresul cauzat de munca

Cand lucrezi, ultimul lucru de care ai nevoie este stresul adaugat de la caldura unei zile fierbinti. Poti deveni neconcentrat si stresat din cauza temperaturii unei incaperi.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Crearea unui mediu de lucru bun permite oricui sa isi atinga performantele dorite si sa lucreze mai eficient. Tineti cont de aceste aspecte atunci cand va amenajati spatiul de lucru.

Somn odihnitor

Ce este mai rau decat un cosmar? Un somn fierbinte, transpirat. Sa va rasturnati si sa va intoarceti in pat, sa va rasturnati perna si sa simtiti in jur orice strop de frig care nu a fost inca absorbit de caldura corpului.

Atunci cand nu reusiti sa obtineti somnul REM, nelinistea din noaptea anterioara va va schimba starea pentru ziua urmatoare si va poate afecta atentia si starea de spirit. 

Folosirea aerului conditionat pe timp de noapte reduce temperatura corpului pentru un somn mai odihnitor si mai revigorant.

Cresterea mucegaiului

Fara aer conditionat, umiditatea din camera poate creste necontrolat, si asta poate sa o faca susceptibila la mucegai. Un aer cu un nivel optim de umiditate nu va facilita aparitia igrasiei si a mucegaiului, ajutand astfel la pastrarea unui mediu mai sanatos. Aparatele de aer conditionat au integrata o functie pentru controlul umiditatii, ceea ce inseamna ca va faciliteaza accesul la conditii de viata mai bune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si