In articol:
Este fără îndoială că un bucătar are nevoie de ustensile de calitate, atunci când gătește. Acest lucru nu doar că ajută la scurtarea timpului petrecut în bucătărie, dar face ca aspectul preapartelor să fie un succes, de fiecare dată.
Cutitul bucătarului este, mai mult ca sigur, unul dintre cele mai importante intrumente dintr-o bucătărie și acestea trebuie să aibă anumite caracteristici pentru a fi cu adevărat bune.
Dar cum știi cum la ce anume să te uiți, ce este important atunci când alegi cuțitul și ce beneficii îți aduce un cuțitul cu adevărat bun?
Hai să aflăm împreună din acest articol.
Lama- tăișul
Lama unui cuțit cu adevărat bun trebuie să fie conțină materiale de calitate, care să performeze chiar și atunci când cuțitul tău este supus utilizării foarte intense. O lamă care se tocește foarte repede sau una care este prea subțire, nu te va ajuta pe termen lung.
Aici, contează de asemenea și duritatea acesteia, cât și unghiul de tăiere. În plus, o lamă care nu este ascuțită, va face ca timpul petrecut în bucătărie să fie mai lung, iar rezultatele, cu siguranță, nu vor fi cele la care te aștepți.
Toate aceste caracteristici ale unui cuțit cu adevărat bun, te vor transforma cu adevărat într-un bucătar profesionist.
Nu uita, că lama oricărui cuțit, indiferent cât de calitativ este, trebuie întreținută. Nu lăsa cuțitul niciodată în condiții neprielnice, precum exces de apă, nu-l spăla cu produse abrazive și folosește mereu un tocător moale atunci când utilizezi lama acestuia. În caz contrar vei aduce daune lamei, în timp.
Folosește-te de de un masat profesional pentru întreținerea lamei în cele mai bune condiții sau de o piatră de ascuțire, atunci când lama s-a tocit prea tare.
Mâner ergonomic
Un cuțit care nu este confortabil atunci când îl manevrezi va face ca fiecare procedură în care îl vei utiliza să devină una foarte dificilă iar rezultatele să nu fie așa cum te aștepți.
Atunci când deții un cuțit care are materiale de cea mai bună calitate, atât în conținutul lamei cât și în materialul mânerului, este ergonomic și îți oferă o senzație de ușurință în manevrare, precum este cutitul bucatarului de pe Maranc.ro, vei știi că ai făcut o alegere perfectă.
Citeste si: Coreea de Nord avansează lucrările la principalul complex nuclear
Un cuțit precum cuțitul bucătarului, care este cel mai des utilizat și uneori, chiar și pe perioade lungi de timp, ar putea să îți pună în pericol încheietura mâinii, dacă nu este ales cu grijă, și nu respectă toate aceste lucruri.
Rezistența
Rezistența unui cuțit este foarte importantă pentru un bucătar profesionist sau un pasionat de bucătărie. Cu siguranță nu îți vei dori să schimbi cuțitul după doar câteva utilizări.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Deci asigură-te că alegi de fiecare dată, cuțite fabricate din materiale rezistente în timp precum oțelul, care îți garantează durabilitate.
Citeste si: Ștefania și Cristian, prima întâlnire după ce au părăsit Casa Iubirii
Pe lângă asta, un cuțit care nu are o rezistență suficientă, te poate pune în pericol. O lamă care se rupe sau se ciobește prea ușor este destul de periculoasă, deci alege doar produse de calitate, pentru siguranța ta dar și pentru rezultatele cu adevărat fabuloase.
Desingul
Un bucătar care se respectă, care își respectă pasiunea, indiferent că este unul profesionist sau un pasionat, cu siguranță își dorește ca spațiul său de gătit să fie unul special. Iar asta se vede prin toate ustensilele de care se folosește nu doar prin alegerea celor mai bune ingrediente.
Un cuțit care are un design profesionist, plăcut sau elegant, va face să te simți diferit, să te simți un adevărat maestru, ori de câte ori îl folosești. În plus, bucătăria ta, va arăta mult mai bine, atunci când alegi instrumente cu un design spectaculos și de calitate.