Economistul Radu Georgescu a făcut o analiză extrem de utilă cu privire la toate modificările de taxe operate de guvernanți pentru anul 2025. "Noile modificări fiscale au schimbat iar modul de calcul al taxelor pentru salarii, SRL-uri și PFA-uri", arată expertul fiscal.

Citește și: Se scumpesc produsele la raft din cauza noilor taxe! Avertismentul sindicatelor din industria alimentară

Cele mai mari taxe le vor plăti în continuare salariații în 2025, arată Georgescu.

Taxele salariale reprezintă 42% din venitul brut. Adica la un salariu brut de 10.000 lei, statul iti ia 4.200 lei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Vulcanul misterios din 1831, care a răcit clima Pământului, a fost identificat de cercetători- antena3.ro

Citeste si: Ministrul care a declarat bunuri de 390 de milioane de euro. Printre acestea, 23 de mașini și 217 genți de firmă- stirileprotv.ro

Dacă încasezi veniturile pe un SRL cu impozitare 1%, statul îți ia taxe 20%. Adică jumătate decât ia de la un salariat.

"Dacă aș fi angajat, mâine aș face primul drum la Registrul Comertului pentru a-mi face o firmă"

Pentru angajații care lucrează de acasă este mult mai profitabil să încheie contracte cu angajatorul sub forma prestării de servicii, spune consultantul fiscal.

"Dupa pandemie, multi angajati s-au transformat in prestatori de servicii. Lucreaza de acasa. Platesc utilitatile: energie, internet etc. Isi fac singuri programul. In mod legal, acestia pot sa-si aleaga forma prin care primesc veniturile: SRL, PFA, Drepturi de autor", spune expertul financiar.

"Daca as fi angajat, maine as face primul drum la Registrul Comertului pentru a face o firma. Apoi as merge la HR si le-as propune sa ma plateasca pe firma", a adăugat Radu Georgescu.

"Vei plăti taxe mult mai mici decât un salariat"

În mesajul postat pe Facebook, Radu Georgescu a făcut o analiză a diferențelor între taxele plătite de angajați, SRL-uri și PFA-uri, precizân că antreprenoriatul poate fi o cale către independența financiară.

"As trage tare sa termin in 3 ore ce am de facut. Si as incepe calatoria antreprenoriala. As incepe sa caut clientul nr 2. Apoi clientul nr 3. Deja de la clientul nr 5 incepi sa intelegi cu adevarat ce inseamna sa fii independent financiar. Si vei plati taxe mult mai mici decat un salariat. Bonus: Unele cheltuieli poti sa le pui pe firma: masina, combustibil, protocol etc"- a precizat consultantul.

Care sunt cele mai împovărătoare taxe în 2025?

Care sunt cele mai împovărătoare taxe în 2025?

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si