Inca din cele mai vechi timpuri, romanii respectau cu sfintenie aceste obiceiuri si traditii.

Obiceiuri si traditii. 1 Martie, ziua Martisorului

De 1 Martie, mai multe obiceiuri si traditii spun ca, la ziua de 1 martie, romanii celebreaza martisorul, un obicei plin de simbolism al primaverii.


Martisorul se daruieste inainte de rasaritul soarelui, iar, de regula baietii daruiesc mici atentii fetelor. In Moldova, se practica si ca fetele sa le acorde celor dragi martisoare legate cu snur alb si rosu.

Snurul de martisor este format din doua fire, unul rosu si unul alb, care reprezinta echilibrul: vara – iarna, cald – frig, intuneric – lumina, fertilitate – sterilitate.

Obiceiuri si traditii. 8 Martie, ziua mamei

In aceasta zi, in intreaga lume se celebreaza femeia, iar in Romania, tot la aceasta data se serbeaza si ziua mamei. Copiii pregatesc pentru cele care le-au dat viata cantece, poezii si cadouri pentru a-si manifesta dragostea fata de ele.

Obiceiuri si traditii. 25 Martie, Ziua Bunei Vestiri

Buna vestire sau Blagovestenia se celebreaza, in fiecare an, pe 25 de martie, fiind prima sarbatoare dedicata Maicii Domnului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Se crede ca in aceasta zi, cucul va canta pentru prima oara, insa cantecul cucului trebuie asteptat de oameni cu veselie, cu stomacul plin si cu buzunarele pline de bani, astfel vor putea beneficia de lucruri bune in anul ce va urma.

Pe de alta parte, daca cantecul pasarii te va prinde intr-o pasa proasta, potrivit anumitor traditii si obiceiuri, e semn rau, iar lucrurile nu or merge bine.

De Buna Vestire, cele mai populare obiceiuri si traditii spun ca oamenii trebuie sa manance peste, insa pescarii nu au voie sa arunce mamaliga in apa, pentru ca vor muri toti pestii din apa respectiva. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si