Close sidebar
Close sidebar

Care sunt cele mai îngrozitoare 7 filme horror din toate timpurile

Filmele de groază reprezintă un gen aparte, care și-a câștigat foarte mulți adepți de-a lungul timpului.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Filmele horror au evoluat de la poveștile îngrozitoare cu zombi la cele care îți sugerează starea de groază, introducând-o în subconștient, fără ca privitorul să observe o amenințare concretă, palpabilă. Există pelicule care sunt apreciate și astăzi, ca „Păsările” lui Alfred Hitchcok și „Fălci”, al lui Steven Spielberg.

Birds (Păsările), din 1963, este un thriller regizat de Alfred Hitchcok, scenariul plecând de la o povestire scrisă de Daphne du Maurier. Acțiunea se petrece în golful Bodega, din California, acolo unde stoluri de păsări violente încep să-i atace pe oameni, fără un motiv anume. Remarcabile sunt filmările cu atacurile păsărilor, care induc privitorului o stare de groază paralizantă. În rolurile principale apar actorii Tippi Hedren, Rod Taylor, Jessica Tandy, Suzanne Pleshette și Veronica Cartwright.

Afișul filmului Păsările

Citeste si: Top 5 filme clasice memorabile. Pe unele din ele le poți vedea gratis pe Yotube

Citeste si: Tot 5 filme rusești din toate timpurile

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Berlinala 2020. Cristi Puiu, cel mai bun regizor din competiţia Encounters

"Fălci" a obținut profituri impresionante

Jaws (Fălci), din 1975, este un film regizat de celebrul Steven Spielberg.

Acțiunea se petrece pe o insulă fictivă, Amity, aflată în apropierea coastei din Noua Anglia. Șeful insulei încearcă să protejeze oamenii care sunt terorizați de atacurile unui rechin alb gigant. Este unul din cele mai mare succese comerciale din toate timpurile. Filmul a costat 8,5 milioane de dolari și a obținut 130 de milioane de dolari în SUA, doar din închirieri de casete video.

Dawn of the Dead (Dimineața morților), din anul 1978, a devenit celebru cu titlul Zombi.

Regizat și scris de George Romero, e considerat capodopera în materie de fime care au ca subiect zombie. În urma unei epidemii care a devastat lumea, toți locuitorii planetei se transformă în zombie capabili de cele mai odioase și înspăimîntătoare fapte. Impactul este atât de puternic, încât filmul este interzis persoanelor sub 18 ani.

Afișul filmului devenit celebru ca Zombi

A Nightmare on Elm Street (Coșmar pe Strada Ulmilor), din anul 1984, este deja un clasic al filmelor horror. Câțiva adolescenți sunt terorizați în coșmarurile lor de fantoma unui criminal în serie numit Freddy Krueger., intrepretat magistral de Robert Englund. De remarcat că nîn film apare și Johnny Depp, atunci un necunoscut, care joacă rolul unuia dintre tineri. Filmul a primit nominalizare pentru Premiul Saturn, pentru cel mai bun film Horror.

Alien a fost recompensat cu un premiu Oscar

Alien, din 1979, este primul SF de groază care a primit Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale. În film e vorba despre o navă spațială trimisă de pe Terra pentru a explora un asteroid. Cei din navă primesc un semnal de la o navă extraterestră abandonată. În timpul incursiunii pe asteroid, cei din navă observă un obiect straniu în formă de ou din care iese o creatură care se prinde de fața oamenilor și îi face inconștienți.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

American Psycho, din anul 2000, a fost realizat după romanul omonim al lui Bret Easton Ellis, cartea fiind considerată cea mai controversată în America anilor 80.  Viața urbană este redată prin ochii unui criminal în serie, Patrick Bateman, interpretat magistral de Christian Bale. Criminalul încearcă să se infiltreze în soctietate, în încercarea de a-și pierde identitatea. El se adaptează atât de bine, încât devine un demn reprezentat al unei societăți lipsite de repere morale.

Afișul filmului American psycho

The Blair Witch Project (Proiect: Vrăjitoarea) din 1999, este o capodoperă, pentru că în film nu apar personaje de groază. Prezența acestora este doar sugerată, iar efectul este paralizant pentru privitor. Acțiunea se petrece în octombrie 1944, când trei tineri intră într-o pădure pentru a realizat un documentra despre o vrăjitoare legendară din zonă. Tinerii au dispărut, iar în urma lor a rămas un material filmat din care reise momentele înspăimîntătoatre trăite de tineri până la dispariția lor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI