Consultă lista următoare pentru a afla ce efecte negative pot crea aceste erbicide. Astfel, vei putea evita situațiile neplăcute și vei ști să folosești produsul corect, în cantitățile necesare. 

Îndepărtarea neselectivă a plantelor

Unele tipuri de erbicide nu vor face diferența dintre vegetația plantată intenționat și buruienile crescute necontrolat și aleatoriu. Astfel, aceste substanțe chimice îți vor elimina toate tipurile de plante din zona respectivă.

Aceste soluții de erbicide ar trebui folosite doar de către grădinarii și profesioniștii care doresc să îndepărteze orice fel de vegetație de pe solul respectiv; iar acest lucru trebuie realizat în condiții controlate.

Există erbicide care selectează plantele ce trebuie eliminate. Alege produsul potrivit în funcție de necesitățile tale.

Pulverizarea necontrolată în condiții de vânt

Pulverizarea erbicidelor peste buruienile ce nu sunt dorite pe solul tău agricol poate avea efecte negative și pentru plantele sănătoase, din cauza condițiilor meteo precare precum vântul, care poate transporta particule de erbicid și peste celelalte fructe, legume sau flori îngrijite.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

De asemenea, din cauza ploilor apărute imediat după folosirea erbicidului, acesta poate intra în sol. Astfel, unele plante sănătoase pot absorbi substanța chimică. Cu atât mai mult, temperaturile înalte, extreme și soarele pot duce la veștejirea plantelor bune în cazul în care erbicidul este pulverizat în timpul zilei. De aceea, se recomandă folosirea acestuia înainte de răsărit sau după apus.

Rezistența la erbicide

Folosirea repetată a produselor chimice erbicide pe plantele dăunătoare recoltei poate crea rezistența acestora la soluțiile respective.

În cazul în care buruienile devin imune la substanța erbicidă, atunci ele nu vor mai răspunde la proprietățile sale active. Va trebui fie să înlocuiești produsul, fie să mărești doza și frecvența utilizării.

Deteriorarea solului fertil

Asemeni substanței de erbicid ce se scurge în sol din cauza ploii, există și erbicide care se pulverizează direct pe pământ pentru a elimina buruienile. Acest lucru este bun, deoarece ține plantele nedorite la distanță, însă poate afecta solul și vegetația în cazul în care doriți să plantați în acea zonă, chiar și după o perioadă mai lungă de timp.

Astfel, unele erbicide pot fi dăunătoare solului așa că se recomandă a se consulta eticheta produselor înainte de prima utilizare și, de asemenea, să te gândești bine dacă soluția respectivă este cea pe care dorești să o folosești.

Riscurile sănătății tale

Există erbicide care prezintă riscuri asupra sănătății oamenilor și a animalelor de companie, în cazul în care substanțele chimice sunt inspirate, ingerate sau intră în contact cu pielea.

Înainte de a folosi pe vegetație produsele chimice speciale, asigură-te ca animalele tale sunt ferite de vaporii de soluție, iar tu porți un echipament de protecție adecvat. Dacă cultivi fructe și legume, înainte de a le mânca, spală-le foarte bine pentru a diminua și chiar elimina orice substanță dăunătoare.

Substanțele pentru înlăturarea plantelor nedorite au, de asemenea, și avantaje. Zonele în care sunt folosite erbicidele ajută la creșterea culturii agricole într-un timp mai scurt.

Acest lucru influențează pozitiv economia industriei alimentare, cât și a persoanelor din domeniile care se ocupă cu activitățile de fermă. Nu în ultimul rând, datorită unei vegetații controlate, câmpul cultivat poate fi un peisaj minunat.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Înainte de a aplica un erbicid pe plantele pe care vrei să le elimini din grădina ta, asigură-te că ai cumpărat soluția potrivită și citește cu atenție instrucțiunile de folosire și ingredientele de pe etichetă. Consultă informațiile anterioare pentru un plus de cunoștințe despre erbicide și dezavantajele lor, pentru a știi cum, când și cât produs trebuie să aplici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si