Close sidebar
Close sidebar

Care sunt efectele periculoase ale trecerii la ora de iarna. Iata avertismentul medicilor

Ora de iarna se aplica in fiecare an, in ultima noapte de sambata spre duminica din luna octombrie. Anul acesta, trecerea la ora de iarna va avea loc in 28 octombrie. Ceasurile vor fi date inapoi cu o ora, la 04.00, care va deveni 03.00, iar 28 octombrie va fi cea mai lunga zi din acest an.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Trecerea la ora de iarna influenteaza in mod negativ anumite categorii de persoane. Cei care sufera de depresie sau probleme cu inima pot dezvolta un risc mai mare de sinucidere sau infarct, se arata intr-un studiu al cercetatorilor chinezi, scrie dcnews.ro.

Totodata, se pot semnala dereglari in ceasul biologic si la nivel hormonal, mai ales in ceea ce priveste melatonina.
 

Printre efectele semnalate la trecerea la ora de iarna 2016 se numara:

Citeste si: El este Ghiță, tânărul în vârstă de 29 de ani, care și-a pierdut viața într-un groaznic accident, în Maramureș. Bărbatul a murit pe loc după ce a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: Bunica Gherghina din Teleorman, vedetă pe TikTok, va juca în noul film „Nosferatu”, alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp- antena3.ro

– irascibilitatea, tulburarile de somn si cresterea nivelului de stres

– perturbarea rutinei zilnice, care ne ajuta sa fim organizati si sa ne dozam energia corespunzator

– instalarea asteniei de toamna

Numerotarea fusurilor incepe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich din Marea Britanie, catre est. Pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale este ora fusului 1, iar a Europei Orientale, ora fusului 2.

Romania se afla in fusul orar 2, iar Timpul Legal Roman se aplica din ultima duminica a luni octombrie pana in ultima duminica a lunii martie, cand Romania trece la ora de vara, iar diferenta fata de UTC este de trei ore.

In Romania, ora de vara a fost introdusa pentru prima data in 1932, intre 22 mai si 2 octombrie. Primii care au introdus ora de vara au fost germanii, incepand din 1916 (intre 30 aprilie si 1 octombrie). Au urmat britanicii, care au introdus ora de vara tot in 1916 (intre 21 mai si 16 octombrie). Alte tari care au introdus ora de vara au fost: Belgia, Denemarca, Franta, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Turcia si Tasmania.

Pe 19 martie 1918 a fost introdusa si in Statele Unite ale Americii, dar a fost folosita doar pana in 1919. Ora de vara este in prezent implementata in peste 70 de state, dar perioada variaza de la o tara la alta.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI