Close sidebar
Close sidebar

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține permisul de conducere

Obținerea permisului se află printre principalele obiective a majorității celor care au împlinit 18 ani, dar până la intrarea în posesia acestuia trebuie parcurși câțiva pași de bază.

Alis Pop,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De la obținerea fișei medicale, până la efectuarea orelor de condus și susținerea examenelor auto, acestea sunt câteva etape care pot influența rezultatul final. Iată care este ordinea procedurilor pe care trebuie să le efectuezi din momentul în care decizi că vrei să dai de permis până când acesta îți va fi eliberat și vei putea începe să îl folosești:

Asigură-te că îndeplinești condițiile de bază

Înainte să începi demersurile pentru obținerea permisului auto este necesar să te asiguri că îndeplinești condițiile de vârstă, medicale și legale obligatorii. Este obligatoriu să ai peste 18 ani, să nu prezinți probleme medicale care ar putea interfera cu capacitatea de a conduce în siguranță și să fi comis infracțiuni care să îți afecteze cazierul. Mai multe informații despre fisa medicala și controale vei afla mai jos.

Alege o școală de șoferi și înscrie-te din timp

Următorul pas pe lista de responsabilități este să îți alegi o școală și un instructor unde să deprinzi toate cunoștințele și abilitățile de care ai nevoie pentru a te descurca cu brio în trafic. Trebuie să faci alegerile potrivite pentru că omul care te învață are un impact major asupra rezultatelor tale și a modului în care vei privi condusul pe viitor.

Optează pentru o școală cu rată mare de promovabilitate și o persoană cu care rezonezi pentru a te simți bine și a învăța eficient.

Efectuează controalele medicale și cele psihologice

Un pas important în obținerea permisului îl reprezintă verificarea condiției medicale pentru a te asigura că ești apt pentru a conduce în condiții de stres și oboseală, că ai reflexe rapide și că atenția și simțurile tale funcționează în parametri optimi.

În acest sens va fi nevoie să efectuezi controale medicale variate de la medicină internă și ortopedie, la neurologie, oftalmologie, ORL și psihiatrie pentru ca medicul să poată stabili dacă există probleme care ar putea interfera cu activitatea de a conduce. În cazul în care nu există probleme, fișa medicală îți va fi eliberată în termen de câteva ore și vei putea începe orele de condus.

Susține examenele auto

Ultimul pas după ce ai finalizat orele de condus și te simți pregătit să te urci la volan este să susții examenele de atestare a cunoștințelor și abilităților pe care le-ai deprins. În acest sens va trebui să parcurgi două probe, una teoretică și una practică, și să obții un minim de 22 de puncte din 26 la prima, pentru a te putea califica pentru cea de-a doua. Va trebui să parcurgi un traseu auto complex alături de un examinator care va stabili dacă ești pregătit sau nu să conduci singur în funcție de rezultatele pe care le obții la testele pe care acesta ți le va da pe parcursul celor câteva minute cât vei susține examenul. Dacă promovezi ambele examene, în câteva zile permisul îți va fi înmânat și devii șofer din punct de vedere legal.

Unde poți efectua controalele medicale obligatorii

Poți obține fișa medicală auto dacă te prezinți la o clinică ce oferă astfel de servicii. Pentru a economisi timp și a avea garanția unor rezultate concludente, este recomandat să te orientezi către un loc unde se efectuează toate examinările în aceeași zi și care dispune de aparatură performantă și medici experimentați, în așa fel încât să pui siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic pe primul loc. La Eminescu 100 obții fișa în aproximativ 90 de minute pentru a putea efectua prima oră de condus chiar în aceeași zi.

 

 

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI