La doar câteva zile după ce a împlinit vârsta de 53 de ani, Carmen Steiciuc, directoarea teatrului sucevean „Matei Vișniec”, a pierdut lupta cu teribila boală, informează Monitorul de Suceava. Carmen Steiciuc a fost infectată cu noul coronavirus, dar avea și alte boli asociate. Din cauza unor alergii de care suferea de ani de zile, Carmen avea un regim alimentar foarte sărac și nu se vaccinase.

Citeste si: Povestea tragică a unui preot din județul Dolj. Cei doi fii ai săi au murit pe rând iar el și-a pierdut viața în ziua înmormântării soției

Cum s-a stins Carmen Steiciuc 

Personalitate culturală marcantă a Sucevei, Carmen Veronica Steiciuc, născută pe 25 octombrie 1968, a plecat dintre noi luni, 1 noiembrie 2021, în jurul orei 15.30, răpusă de complicațiile cauzate de virusul COVID-19.

Potrivit sursei citate, De mai bine de 6 ani Carmen suferea de o serie de alergii și de aceea avea un regim alimentar sărac, evita să ia medicamente și a ezitat să se vaccineze împotriva COVID.

Citeste si: VIDEO EXCLUSIV| Mărturii șocante făcute de bărbatul care a descoperit trupul incendiat al fetiței din Arad: „Câinele a venit la mine cu o...”

Când s-a infectat cu noul coronavirus, a sperat că va reuși să treacă de boală, acasă, dar când situația s-a agravat, s-a internat în Spitalul Județean Suceava, la Secția Infecțioase. Ulterior, din cauza complicațiilor apărute, Carmen a fost transferată în Secția ATI COVID a spitalului sucevean, unde a fost intubată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Misterioasele domuri Bungle Bungles: aici au fost descoperite cele mai vechi forme de viață de pe Pământ- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Ministrul Culturii, mesaj de condoleanțe pe Facebook

Dispariției elei care a condus în ultimii ani teatrul "Matei Vişniec" din Suceava a fost semnalată și de ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că drumul poetei "s-a oprit prea repede":

"COVID-19 continuă să facă victime şi e extrem de dureros să tot pierdem fiinţele dragi. Astăzi a plecat dintre noi şi Carmen Steiciuc, cea care a avut grijă de teatrul sucevean chiar de la înfiinţarea sa. Teatrul "Matei Vişniec" este astăzi o mărturie a pasiunii sale şi a implicării în lumea culturală suceveană. Poetă, director al revistei "Bucovina literară", organizator al Festivalului Naţional de Poezie "Nicolae Labiş", a fost licenţiată a trei facultăţi, urmând şi un doctorat în teatrologie. Din păcate, drumul său s-a oprit prea repede, iar nouă ne mai rămâne doar să îi mulţumim pentru munca depusă şi să îi păstrăm memoria vie. Drum lin, Carmen Steiciuc!", a scris Bogdan Gheorghiu.

Cine a fost Carmen Steiciuc

Carmen Steiciuc a abolvit trei facultăți, de automatizări și calculatoare, de sociologie, secția asistență socială, și de teatrolgie, secția jurnalism teatral. În prezent, ea era doctorand la Școala Doctorală de Teatru Iași, după cum scrie pe Facebook o prietenă apropiată a artistei.

Carmen Steiciuc a publicat mai multe cărţi de poezie, era membră a Uniunii Scriitorilor din România, iar din 2005 a devenit membru în Ordinul Poeților Mantelaţi din Torino-Italia. Printre volumele de poezii publicate de Carmen Veronica Steiciuc se numără „Culoarea neprevăzută a orei”(1995), „The essence of a dream”(2003), „Poeme de religii diferite”(2004), „Cu o pereche de aripi noi” (2005), “Cu o pereche de aripi noi/ Avec une paire d’ailes nouvelles”, ediţie bilingvă română- franceză (2008).

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Robi, dezvăluiri surprinzătoare despre doi concurenții din Casa Iubirii, sezonul 4. Ce a spus Moldo despre Iasmina: "Îl cred și o să spun și de ce"- radioimpuls.ro

Citeste si: Mircea Badea ironizează prezența lui Ponta la învestirea din SUA: Deci acum e trump-ist, când a pierdut Trump era biden-ist- antena3.ro

Ea a obţinut Marele Premiu „Nicolae Labiş” la Suceava în 1991, Premiul Ambasadei Franţei în România „Arthur Rimbaud” – 1992, Premiul I la concursul „Tudor Arghezi” de la Târgu Jiu, 1992, Premiul „Cele mai frumoase poeme de dragoste”- Bucureşti, 1991, Premiul I la concursul „Moştenirea Văcăreştilor” – Târgovişte, 1991, Premiile „International Poet of Merit” acordate de Societatea Internaţională a Poeţilor din Washington D.C., SUA, 1998, 1999 şi 2000, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Fundaţiei Culturale a Bucovinei pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2005 – volumul „Cu o pereche de aripi noi” şi Premiul pentru poezie religioasă la Concursul „Natale Oggi” – Torino, Italia, 2007.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si