Iata o rețetă tradițională de cârnați de porc, ideali pentru periada de Crăciun și mesele în familie.

Cârnați de porc. Durată de preparare:

- Timp de preparare: 120 min
- Gata în 2 ore

Citeste si: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion! ANM a făcut anunțul mult așteptat

Citeste si: Cârnaţi de casă. Cum se prepară corect și care este Ingredientul secret care îi face foarte gustoși

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Citeste si: Șorici. Secretul pentru a obține un șorici fraged

Cârnați de porc. Ingrediente necesare

- 1.5 kg carne de porc (pulpa din faţă)
- 500 g carne grasă de porc (fleică fără şorici)
- 700 g carne de vită sau amestec vită şi berbec
- 200 ml supă de carne
- 5-6 căţei de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- condimente de cârnaţi
- maţe subţiri de porc sau de oaie.

Citeste si: Cozonac. Cum prepari cel mai pufos cozonac. Ingredientul secret pentru un aluat perfect

Citeste si: Toba de casă. Cum se prepară corect. Află ingredientul care o face delicioasă

Cârnați de porc. Mod de preparare

Cârnații delicioși de porc nu se cumpără de la magazin, aceștia se fac în casă. Din fericire nu este greu deloc, însă trebuie să respectați anumite indicații simple.

Cârnați de porc. Rețeta tradițională de Crăciun
Cârnați de porc. Rețeta tradițională de Crăciun

Rețetă de cârnați de porc, delicioși atât pe grătar cat și la tigaie:

- carne de porc se spală bine, se curăță pielițele și apoi se taie în bucăți. Toată carnea se condimentează după preferințe, cu sare, piper, usturoi pisat, cimbru și celelalte condimente de cârnați.

După ce toată carnea a fost condimentată, se adaugă supă de carne în porții mici și se amestecă până se obține o pasta omogenă.

- Toată această compoziție se trece prin mașina de tocat la capătul căreia se montează pâlnia pentru cârnați acolo unde se umplu mațele foarte bine curățate și păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare și oțet. Este recomandat să nu se îndese prea multă carne pe mațe, deoarece cârnații pot plesni mai ușor atunci când se prăjesc.

- În cazul în care afară este ger, cârnații se țin două trei zile la uscat și apoi se consumă. Aceștia se mai pot păstra apoi la frigider.

- Cârnații se pot prepara la tigaie, prăjiți în ulei, sau fripți pe grătar.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si