Cârnați de porc. Rețeta tradițională de Crăciun
Cârnați de porc. Crăciunul se apropie cu pași repezi iar gospodinele pregătesc de zor bucatele pentru masa festivă.
Iata o rețetă tradițională de cârnați de porc, ideali pentru periada de Crăciun și mesele în familie.
- Timp de preparare: 120 min
- Gata în 2 ore
Citeste si: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion! ANM a făcut anunțul mult așteptat
Citeste si: Cârnaţi de casă. Cum se prepară corect și care este Ingredientul secret care îi face foarte gustoși
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Șorici. Secretul pentru a obține un șorici fraged
- 1.5 kg carne de porc (pulpa din faţă)
- 500 g carne grasă de porc (fleică fără şorici)
- 700 g carne de vită sau amestec vită şi berbec
- 200 ml supă de carne
- 5-6 căţei de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- condimente de cârnaţi
- maţe subţiri de porc sau de oaie.
Citeste si: Cozonac. Cum prepari cel mai pufos cozonac. Ingredientul secret pentru un aluat perfect
Citeste si: Toba de casă. Cum se prepară corect. Află ingredientul care o face delicioasă
Cârnații delicioși de porc nu se cumpără de la magazin, aceștia se fac în casă. Din fericire nu este greu deloc, însă trebuie să respectați anumite indicații simple.
- carne de porc se spală bine, se curăță pielițele și apoi se taie în bucăți. Toată carnea se condimentează după preferințe, cu sare, piper, usturoi pisat, cimbru și celelalte condimente de cârnați. După ce toată carnea a fost condimentată, se adaugă supă de carne în porții mici și se amestecă până se obține o pasta omogenă.
- Toată această compoziție se trece prin mașina de tocat la capătul căreia se montează pâlnia pentru cârnați acolo unde se umplu mațele foarte bine curățate și păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare și oțet. Este recomandat să nu se îndese prea multă carne pe mațe, deoarece cârnații pot plesni mai ușor atunci când se prăjesc.
- În cazul în care afară este ger, cârnații se țin două trei zile la uscat și apoi se consumă. Aceștia se mai pot păstra apoi la frigider.
- Cârnații se pot prepara la tigaie, prăjiți în ulei, sau fripți pe grătar.