Cârnaţi de casă. În timp ce unii aleg să cumpere pentru masa de Crăciun cârnaţi gata preparaţi, alţii preferă să îi pregătească acasă şi să îi facă după gusturile pe care le au. Bucătarii recomandă cimbrul şi spun că nu există cârnaţi gustoşi fără acest ingredient minune, desigur, altături de usturoi.

Citeste si: Toba de casă. Cum se prepară corect. Află ingredientul care o face delicioasă

Cârnaţi de casă

În primul rând, trebuie să cumpăraţi carne, de preferat întreagă, pe care să o tocaţi în casă şi să ştiţi foarte clar cât este de proaspătă. Apoi, mai aveţi nevoie de maţe, cimbru, usturoi, boia, sare, piper şi supă de oase.

Citeste si: Salata boeuf. Iată rețeta corectă! Ingredientul greșit pe care aproape toate gospodinele îl folosesc

Cârnaţi de casă. ”Carnea se toacă cu grijă, dar trebuie să fiţi atenţi în momentul în care o alegeţi. Trebuie ca această carne pentru cârnaţi să fie grasă, este neapărat necesar dacă vă doriţi nişte cârnaţi delicioşi”, explică bucătarul unui celebru restaurant din Capitală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cârnaţi de casă

Citeste si: Slănină cu ceapă. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci această combinație

Desigur, trebuie păstrată o proporţie cam 50% carne, 50% grăsime.

Uscarea cârnaţilor

Cârnaţi de casă. Imediat după ce aţi tocat carnea, aceasta se amestecă cu usturoi mărunţit, boia, sare, piper şi cimbru. Astfel va fi aromată şi gustoasă.

Peste acest amestec se tornă supă de oase, în funcţie de cantitatea de carne pe care o aveţi pentru a umple maţele. Se recomandă să nu turnaţi foarte mult ca nu cumva carnea să devină apoasă, ci să obţineţi un conţinut dens.

Cârnaţi de casă

Citeste si: Ouă umplute. Aperitivul delicios nelipsit de pe mesele de sărbători

Cârnaţi de casă. Următorul pas important este curăţarea maţelor. Se face uşor cu ajutorul unui cuţit. Imediat după ce le-aţi curăt, suflaţi prin ele, astfel încât să vedeţi dacă sunt rupte şi să le pregătiţi pentru a fi umplute cu carne. Puneţi pâlnia la capătul unui maţ şi la celălalt capăt faceţi un nod mic. Umpleţi maţul şi, din când în când, verificaţi unde sunt umflături. Apoi, în acele zone înţepaţi maţul uşor cu un ac subţire. După prepararea cârnaţilor este indicat să îi lăsaţi la uscat câteva zile pentru a fi delicioşi.

Sursa: bzi.ro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si