Close sidebar
Close sidebar

A început Carnavalul de la Veneția! Atmosferă de poveste la unul dintre cele mai iubite evenimente din lume - VIDEO

După doi ani de pauză, a început vestitul Carnaval de la Veneția. Pe străzile orașului au reapărut personajele parcă rupte din basme.

Mircea Pop,

A început Carnavalul de la Veneția! Atmosferă de poveste la unul dintre cele mai iubite evenimente din lume

[Sursa foto: pixabay.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Carnavalul de la Veneția 2022 a început, după doi ani de pauză. 100 de mii de oameni, printre care și zeci de mii de turiști, au venit în primele zile pentru a se bucura de atmosfera de petrecere. 

Sute de bărci, de diferite forme si culori, cu personaje ca desprinse din basme au defilat la parada de pe Grand Canal. Participanții îmbrăcați în costumele aritocrației italiene de altadată, au fost admirați de pe margine de spectatori.

Cea mai mare atracție la Carnavalul de la Veneția 2022

Una dintre atracțiile serii a fost ambarcațiunea care avea atașat un uriaș balon reprezentând o lună plină către care plutea un înger alb.

Citeste si: Românii petrec weekend-ul la munte. La Sinaia, nu mai sunt locuri goale în parcarea amenajată

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Pantegana", barca aflată în fruntea convoiului spectaculos, a fost anunțată drept atracția serii în ultimul moment pentru a evita aglomerația mulțimii.

Festivitatea a început de la Casinoul din Veneția și a continuat până în Piața San Marco.

Turiștii au luat cu asalt orașul

Vestitul Festival de la Veneția readuce bucuria italienilor și a turiștilor dornici de distracție. Pe strazile orașului au reapărut rochiile de sărbătoare, lungi, cu crinoline și broderii multicolore și tinutele bărbătești cusute cu fir strălucitor, iar oamenii au purtat cu plăcere măștile de carnaval și nu măștile anti-Covid.

Din cauza pandemiei însă, petrecerile sunt limitate iar cei car doresc să participe la concerte trebuie să prezinte un certificat verde.

Citeste si: VIDEO| Românii aleg să plece tot mai des în citybreak-uri

Ce spun participanții la Carnavalul de la Veneția

”Se simte puțin diferit, pentru că nu mai putem avea prea multe petreceri, dar ne vom organiza propriile noastre petreceri și festivități”

A început Carnavalul de la Veneția! Atmosferă de poveste la unul dintre cele mai iubite evenimente din lume

[Sursa foto: pixabay.com]


”Pentru mine, festivalul este un simbol al renașterii. Sper ca prin costumul pentru că contribui un pic și eu la spiritul Carnavalului de la Veneția.”

În prima seară a festivalului, care a început pe 12 februarie, autoritățile au estimat prezența a 100.000 participanți. Festivalul de la Veneția se va încheia pe 1 martie.

Citeste si: Te pregătești de vacanța la munte? Echipează-ți mașina corespunzător cu anvelope de iarnă!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI