Close sidebar
Close sidebar

Carnavalul de stradă de la Rio de Janeiro anulat din cauza Omicron

Primarul a făcut anunţul după o întâlnire cu reprezentanţii grupurilor muzicale din cartier care animează de obicei acest carnaval popular.

Diana Bostan,

Carnavalul de stradă de la Rio de Janeiro anulat din cauza Omicron

[Sursa foto: istockphoto]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autorităţile din Rio de Janeiro au decis marţi să suspende uriaşele defilări stradale ale următorului carnaval din cauza răspândirii variantei Omicron după sărbătorile de sfârşit de an, scrie AFP.

 

Carnavalul de stradă de la Rio de Janeiro anulat din cauza Omicron

"Carnavalul de stradă, aşa cum s-a desfăşurat până în 2020(...), nu va avea loc în 2022", a declarat primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, într-o emisiune în direct pe reţelele de socializare, subliniind dificultăţile de a controla aceste festivităţi într-o perioadă de creştere abruptă a numărului de contaminări cu COVID-19.

Defilarea şcolilor de samba în Sambodrom este pentru moment menţinută, pentru sfârşitul lunii februarie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat care a intrat cu maşina într-o paradă, condamnat la închisoare pe viaţă

Este al doilea an consecutiv când carnavalul este anulat

În cursul carnavalului din 2020, aproximativ şapte milioane de persoane au participat la festivităţile stradale, potrivit departamentului de turism al primăriei, Riotur.

Brazilia a înregistrat aproximativ 620.000 de decese din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei, fiind a doua ţară cea mai îndoliată în cifre absolute după Statele Unite.

Citeste si: VIDEO| Povestea de viață a lui Banto, brazilianul care s-a stabilit împreună cu soția de 13 ani în România; „Mă simt român!”

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI