Carne cu cartofi. Rețetele care conțin carne cu cartofi au fost dintotdeauna la mare căutare, fiind felul preferat de mâncare al multor români. Puțini știu însă că această combinație carne – cartofi este una care nu face deloc cinste organismului nostru.

O porție de mici cu cartofi prăjiți e întotdeauna binevenită. La fel și un ostropel de pui cu piure de cartofi sau ceafa de porc cu cartofi prăjiți.

Citeste si: Greşeala care îți poate fi fatală: Să nu faci NICIODATĂ asta când prăjeşti cartofi

În nenumărate rânduri, aceste feluri menționate provoacă probleme de digestie persoanelor care le consumă. Din acest motiv, medicii trag un semnal de alarmă: aceste mâncăruri trebuie consumate cu moderație. Totodată, recomandat este să servim și o salată proaspătă care să conțină legume din belșug la o astfel de masă.

Carne cu cartofi
Carne cu cartofi. Rețeta delicioasă, dar nocivă, care dăunează cel mai mult organismului. De ce este bine să evităm cât mai mult consumul în exces.

Carne cu cartofi, combinație extrem de nocivă pentru organsim

Medicii nutriționiști avertizează că obiceiul pe care ni l-am format, și anume acela de consuma des carne și cartofi, este unul nociv pentru sănătatea noastră. Combinația carne – cartofi provoacă un real disconfort la nivelul digestiei și poate aduce în timp probleme serioase.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Carne cu cartofi
Carne cu cartofi. Rețeta delicioasă, dar nocivă, care dăunează cel mai mult organismului. De ce este bine să evităm cât mai mult consumul în exces.

Carne cu cartofi. Ce spun medicii nutriționiști

Totodată, experții în nutriție explică de ce nu este bună combinația carne – cartofi. Proteinele din carne au nevoie de un mediu acid pentru a se descompune, în timp ce amidonul din cartofi se descompune la nivel intern doar cu ajutorul enzimei care este activă doar în mediul alcalin, bazic.

Citeste si: Bicarbonat de sodiu beneficii. Beneficiile uimitoare ale acestui produs alimentar

Organismul nostru este îngreunat așadar în momentul în care consumăm cele două alimente care pot provoca foarte ușor probleme digestive.

Este important de menționat și faptul că proteinele pot fi de origine animală: carne de porc, carne de pasăre, carne roșie, pește și fructe de mare, lactate (excepție face untul), zerul. În cea de-a doua categorie intră proteinele vegetale: soia, semințe de cânepă, semințe, nuci, alune.

Carne cu cartofi
Carne cu cartofi. Rețeta delicioasă, dar nocivă, care dăunează cel mai mult organismului. De ce este bine să evităm cât mai mult consumul în exces.

Discutăm acum despre alimentele care conțin amidon: cartofii albi sau dulci, biscuiții, pastele făinoase, cerealele, pâinea, boabele (de orez, grâu, quinoa, mei).

Citeste si: Ulei de măsline. Patru greșeli pe care le faci când gătești cu acest ingredient

Așadar, combinația carne cu cartofi face ca digestia să dureze mult mai mult decât este necesar, stomacul nostru fiind solicitat la maximum.

Carne cu cartofi. Simptome

După o masă copioasă în care am consumat cartofi și carne ne simțim obosiți și lipsiți de energie. Motivul este consumul exagerat care provoacă totodată arsuri stomacale și gaze.

Citeste si: 5 moduri inedite de a prepara cașcavalul în rețete delicioase

Totodată, alimentele vor stagna în instestine, ceea ce va duce la fermentarea lor și la eliberarea unor toxine care sunt dăunătoare pentru sănătate.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Experții nutriționiști atrag atenția și asupra faptului că sedimentele acumulate în organism duc la încetinirea ritmului corpului dar și la depunerea grăsimilor, în special în jurul taliei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si