In articol:
”În contextul apropierii sărbătorilor pascale, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu au intensificat acțiunile de control asupra respectării măsurilor de asigurare a salubrității și siguranței alimentelor de origine animală destinate consumului uman”, transmite DSVSA Giurgiu, potrivit DcNews.
Citeste si: Amenzi aplicate și aproape 1500 de kilograme de alimente confiscate în Capitală
Avertizările oficialilor DSVSA Giurgiu
Foarte important de precizat este faptul că orice intervenție negativă asupra calității alimentelor de origine animală, cum ar fi: substituirea cărnii normale cu carne provenită de la animale bolnave, moarte, tăiate în agonie sau aflate în stări fiziologice în care tăierea lor este interzisă de lege, prepararea de alimente falsificate
Specialiștii vin și cu o serie de recomandări la ce anume trebuie să fie atenți cumpărătorii pentru a evita astfel de înșelătorii.
”În acest sens, atenționăm consumatorii că pentru a fi în conformitate cu normele sanitar-veterinare, carcasa de ovine (adulte sau miel) trebuie să prezinte întotdeauna capul și organele interne nedetașate, precum și ștampila oficială de control sanitar veterinar
Citeste si: Mâncare expirată, mizerie și gândaci în trei spitale din Capitală