Close sidebar
Close sidebar

"Carnea" crescuta in laborator va ajunge pe piata pana in 2021, iar pretul va fi mai mic decat cel al carnii produse traditional

Compania Mosa Meat doreste sa scoata pe piata "carnea" crescuta in laborator pana in 2021. Compania din Olanda a investit 8,7 milioane de dolari pentru a-si atinge obiectivul de a produce carne la costuri cu mult mai mici decat cele existente. Dupa ce primul burger cu carne crescuta in laborator a fost "testat" in 2013, tehnologia de productie a avansat, iar carnea sintetica se va putea gasi in magazine, daca totul va merge conform planului.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Procedeul consta in obtinerea si multiplicarea unei culturi de celule prelevate de la animale vii, inlocuind ferma traditionala cu niste cuve in care "carnea" este crescuta ca si produs final, imitand conditiile existente in organismele vii. "Carnea" de cultura necesita mai putine etape de procesare si poate ajunge mai pepede in magazine, in plus, se elimina aspectul cruzimii cu care sunt sacrificare animalele care sunt crescute industrial, in ferme. Metoda care nu mai presupune sacrificarea unor animale vii ar putea sa fie apreciata mult de cei care critica fermele care cresc intensiv animale si nu tin cont de stresul si disconfortul la care sunt supuse animalele. Carnea cultivata in laborator este foarte gustoasa si delicioasa, mai ales cea de vita, dupa cum sustine Mosa Meat. Este doar o chestiune de timp pana cand carnea crescuta in laborator va fi un ingredient comun.

In ciuda piedicilor puse de producatorii din industria fermelor actuale, care au spus ca termenul "carne" este nepotrivit pentru produsul lor, Mosa Meat lucreaza intens ca sa isi aduca produsele pe piata.

Daca totul merge conform planului, "carnea" de cultura va putea sa fie cumparata incepand cu anul 2021, la un pret mai mic decat cel al carnii traditionale, iar consumatorii nu vor avea de ce sa se mai gandeasca la faptul ca au in farfurie carnea unui animal care a suferit in vreun fel.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Carnea de cultura" prezinta numeroase avantaje, printre care si faptul ca necesita consumul unei cantitati infime de apa, in comparatie cu cantitatile enorme care sunt folosite in cresterea traditionala. Cresterea animalelor presupune ocuparea unor spatii mari in care sa se construiasca adaposturi, unde sa fie hranite si crescute, pentru ca apoi sa fie macelarite.

Laboratoarele exclud toate aceste aspecte si contribuie la mentinerea unei planete sanatoase, prin eliminarea problemei emisiilor masive de metan, care reprezinta una dintre cele mai serioase probleme declansate de cresterea industriala a animalelor in ferme.

sursa: slashgear.com

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI