Procedeul consta in obtinerea si multiplicarea unei culturi de celule prelevate de la animale vii, inlocuind ferma traditionala cu niste cuve in care "carnea" este crescuta ca si produs final, imitand conditiile existente in organismele vii. "Carnea" de cultura necesita mai putine etape de procesare si poate ajunge mai pepede in magazine, in plus, se elimina aspectul cruzimii cu care sunt sacrificare animalele care sunt crescute industrial, in ferme. Metoda care nu mai presupune sacrificarea unor animale vii ar putea sa fie apreciata mult de cei care critica fermele care cresc intensiv animale si nu tin cont de stresul si disconfortul
In ciuda piedicilor puse de producatorii din industria fermelor actuale, care au spus ca termenul "carne" este nepotrivit pentru produsul lor, Mosa Meat lucreaza intens ca sa isi aduca produsele pe piata.
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
"Carnea de cultura" prezinta numeroase avantaje, printre care si faptul ca necesita consumul unei cantitati infime de apa, in comparatie cu cantitatile enorme care sunt folosite in cresterea traditionala. Cresterea animalelor presupune ocuparea unor spatii mari in care sa se construiasca adaposturi, unde sa fie hranite si crescute, pentru ca apoi sa fie macelarite.
sursa: slashgear.com