Close sidebar
Close sidebar

Carnea de sturion, o delicatesa pentru romani. De vina sunt braconierii, spun autoritatile

Carnea de sturion, pe vremuri la discretie, a devenit in timp delicatesa.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Desi avem Dunarea aproape, mai usor ne e sa gasim acul in carul cu fan decat morun, nisetru sau pastruga in pescarii.

Sturioni nu aveti?
Nu.
Ati avut?
Nu.
N-aveti sturioni?
Nu.
Ati avut?
Luna trecuta.
De Dunare?
Nu, din Italia.

Sturionii sunt de negasit in pescarii... Vinovati sunt braconierii care au determinat autoritatile sa ia masuri!

Aura Cristian: De cand pescuitul sturionilor a fost interzis, astfel de delicatese precum pastrugam cega, nisetrul si morunul, am ajuns sa mancam numai din crescatorii.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Aici avem o femela de nisetru. Cam cate kg are? In jur de 10, 12 kg. Este o femela care urmeaza sa fie reprodusa in primavara, sa facem puisori.

Sturioni care ajung si la 60 de kg inoata nestingheriti la Tulcea, intr-un bazin. Marilena Maereanu nu stia multe despre ei inainte sa ajunga sa-i creasca, dar cu ambitie si prin fonduri europene, a reusit sa isi deschida o afacere care aprovizioneaza acum cateva judete!

Marilena Maereanu: Am inceput cu fonduri proprii, ulterior am accesat si fonduri europene, SAPARD, cu o valoare de 500 000 de euro.

Chiar daca inundatiile i-au dus afacerea pana in pragul falimentului, Marilena Maereanu nu a renuntat si a mutat bazinele de la Isaccea, la Horia in Tulcea. A reusit aici sa reproduca morunul de Dunare si celelalte specii care acum sunt pe cale de disparitie.

Marilena Maereanu: Am inteles la un moment ca este normal sa ne apucam sa facem crescatorii si sa oferim pe piata carne de sturioni, caviar si chiar si puiet de sturion pentru alte unitati.

Un kg de carne de sturion pleaca din ferma cu 42 de lei, iar in pescarii ajunge si la 100 de lei. Pretul mare il da faptul ca acesti pesti nu au oase, ci numai cartilagii, iar continutul crescut de vitamine, fosfor si seleniu sunt benefice pentru sanatate.

In randul delicateselor intra, bineinteles, si igrele negre a caror valoare pe pietele neautorizate poate ajunge si la 2500 de euro pe kg.

In primul rand trebuie sa obtii pestele in acvacultura, sa ajunga la maturitate, se recolteaza, se proceseaza, se curata, se spala, se sareaza... 17:26

O cutie cu icre negre se vinde cu 100 de euro. In curand, aceeasi crescatorie va trimite pe piata si ravnitele icre rosii de lostrita- un alt peste pe cale de disparitie care vietuieste aici.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI