"Carnea rosie e cancerigena si terminati cu produsele lactate ca nu fac bine". Un nutritionist spune adevarul despre alimentatia sanatoasa
Sa ne alimentam sanatos a devenit o adevarata provocare in ziua de azi. Indiferent ca vorbim de legume, fructe sau de carne, orice aliment are contraindicatiile sale si aproape ca nici nu mai stii ce e bine sa mai mananci. Noi am stat de vorba cu nutritionistul Virgiliu Stroescu si iata ce am aflat. ##VIDEO25177##
"Carnea rosie e dovedita a fi cancerigena! Ea daca este preparata, este din categoria 1, care este la fel de toxica cum este azbestul sau cum este tutunul. Terminati cu produsele lactate, ca nu fac bine! Cancerul de prostat la domni: creste imens de mult daca consumam mult lapte".
La prima vedere, aproape nimic nu mai este sanatos! Insa inainte de a lasa toate alimentele deoparte si a ne hrani doar cu aer si apa, sa luam pe rand fiecare categorie.
Prima pe lista: carnea, care nu trebuie neaparat interzisa cu desavarsire, ci doar foarte bine rationata.
"Nu trebuie sa mancam numai fibre, adica numai salata. Mai mult de 50-60 de g de carne pe zi, interzic. Cel mult 50-60 de grame de carne pe zi. Daca e mai mult, riscul sa faci cancer e de 30-40 la suta. Neaparat putin carne la copil! N-are nevoie de carne, are nevoie de aminoacizi, pt ca proteinele animale nu intra in celula, ele se formeaza in celula din aminoacizi.
Dupa cum intr-o soba nu bagi copacul, ci aschii din el."
Pe principiul" mai rarut, ca-i mai dragut", organismul nu va suferi deloc daca din cand in cand, uitam sa-i dam proteina animala. Ba chiar ne va multumi.
"Ati auzit de blegii aia de la Harvard, nu? Astia spun clar: produsele lactate nu sunt sanatoase pentru omul adult, numai pentru copil!"
Si doar pentru copiii de pana la 3 ani.
Peste aceasta varsta, apar problemele...
"Proteinele animale nu sunt sanatoase, ca au mult colesterol, au multi hormoni, au grasime animala, favorizeaza boala canceroasa, dau inflamatii, adica am vreo 40 de bucurii din astea la hrana animala".
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fugiti de proteine. Dimpotriva!
"Nu trebuie sa mancam numai fibre, adica numai salata. Trebuie sa mancam si proteina, ca avem nevoie de aminoacizi.
De unde luam proteina? Proteinele se gasesc in leguminoase, adica fasole, mazare, linte, le mai gasim in seminte si in cereale".
Mesele zilnice trebuie sa fie cat se poate de sanatoase si sa ajute organismul la digestie si la tranzit, nicidecum sa il ingreuneze.
"Dimineata ii tragem cu cereale, care au fibre, au glucide si au proteine. La pranz salate, legume si leguminoase, adica boabe, obligatoriu.
Si seara doar un fruct. Ei bine, daca mai vrei din cand in cand si niste spaghete sau mai vrei si alte preparate".
Medicii si nutritionistii recomanda hrana vegetala datorita continutului ridcat de fibre, care ajuta la digestie. Ele faciliteaza trecerea alimentelor prin intestine si previn ca acestea sa se depuna pe pereti. Asta nu inseamna ca trebuie sa consumam numai fibre, insa aportul lor proteic poate inlocui cu succes carnea.
"Daca consumam putina soia, fasole, mazare linte, soia are, de exemplu, 40 la suta proteina...carnea are 10-15....40 la suta proteina!
Nutritionistii sunt foarte sceptici chiar si cu privire la carnea de peste.
"Peste concentreaza de 20 pana la 30 de ori substante toxice in el. Si metalele acestea grele, care sunt nenorocire, care sunt cancerigene".