In articol:
- Unt aromat cu verdețuri și lămâie
- Ingrediente
- Cartofi copți
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Beneficii cartofi copți
- Acid alfa-lipoic
- Inflamaţie
- Piele
- Imunitate
Unt aromat cu verdețuri și lămâie
Ingrediente
- 100 g unt Elle & Vire
- busuioc, cimbru, mentă, chives, pătrunjel
- coajă și zeamă de lămâie
- sare și piper
Cartofi copți
Ingrediente
6 -7 cartofi
sare și un strop de ulei
brânză telemea
Mod de preparare
Se spală bine cartofii și îi lăsați să sa usuce. Înțepați cartofii cu furculița, din loc în loc.
Citeste si: Aşa faci cei mai buni cartofi noi la cuptor! Reţeta pe care trebuie să o încerci
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Amestecați cartofii cu ulei și sare. Ulterior trebuie puși la copt la 200-210 C. Se lasă la cuptor până când sunt moi și intră ușor furculița în ei.
Tocați mărunt verdețurile, în ce cantități doriți. Adăugați peste untul moale: verdeața tocată mărunt, sare, piper și foarte puțină zeamă și coajă de lămâie. Amestecați.
Când sunt gata cartofii, trebuie tăiați pe mijloc până la jumătate. Adăugați în fiecare câte un cub de unt aromat și brânză telemea.
Beneficii cartofi copți
Acid alfa-lipoic
Cartofii conțin un compus cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic. Acesta ajută organismul să transforme glucoza în energie. Acidul alfa-lipoic poate ajuta la controlul nivelului glicemiei, la îmbunătățirea vasodilatației, la protejarea împotriva retinopatiei la pacienții diabetici și la păstrarea țesutului cerebral și nervos.
Inflamaţie
Colina este un nutrient important care este prezent în cartofi. Ajută la o stare de spirit bună sau la procesul de învățare și de memorie. De asemenea, este benefică:
- menținerea structurii membranelor celulare;
- transmiterea impulsurilor nervoase;
- absorbția grăsimilor;
- dezvoltarea timpurie a creierului. (4)
Un cartof mare conține 57 mg colină. Bărbații adulți au nevoie de 550 mg, iar femeile de 425 mg pe zi.
Piele
Colagenul este sistemul de sprijin al pielii. Vitamina C funcționează ca un antioxidant pentru a preveni deteriorarea cauzată de razele soarelui, poluare și fum. Vitamina C ajută, de asemenea, la netezirea ridurilor și îmbunătățește textura generală a pielii.
Imunitate
Cercetările au descoperit că vitamina C poate ajuta la reducerea severității și a duratei unei răceli.
Citeste si: Pui Shanghai ca la restaurant. Cum se prepară în mod corect?