Cartofi deliciosi umpluti cu ciuperci. Reteta festiva pentru Sfantul Andrei, un deliciu de post
Cu toate ca este sarbatoare, postul Craciunului este in toi, asa ca am vrea sa ne delectam cu un preparat delicios, dar simplu si care sa respecte postul. Cartofii umpluti cu ciuperci sunt exact ceea ce ai nevoie, mai ales daca ai invitati la masa.
Cartofii se spala si se curata cu un burete aspru. Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur, se ung cu ulei si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptor la 200 C pentru 50-60 min, sunt gata cand furculita intra usor.
Se lasa sa se racoreasca cateva momente apoi taiem cu grija capacele. Se scobesc de miez, cu grija, lasand putin miez pe coaja. Miezul se pune intr-un bol si se paseaza.Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga ciupercile taiate cubulete si lasam cca 5 min pe foc.Se adauga ceapa taiata marunt, se amesteca cu ciupercile si se mai lasa pe foc cca 2-3 min.
Se adauga sare si piper, dupa gust.Se lasa sa se racoreasca 1-2 min apoi se pune impreuna cu patrunjelul maruntit peste miezul de cartofi.
Se amesteca bine pana formam o compozitie omogena.Se umplu cartofii scobiti cu compozitia formata, se pun din nou in tava si se dau la cuptor pentru 10 min- 160 C si pentru 5 min cuptorul pe grill, pentru a se rumeni usor.