Alege o tencuială decorativă cu accente rustice
Față de casele moderne, casele rustice au nevoie de alte tipuri de tencuială decorativă pentru fațadă. În general se preferă nuanțele calde, cât mai naturale, apropiate de galben, cărămiziu, maro sau gri. Stilul rustic se bazează pe simplitate, așa că nu vei regăsi prea multe culori îndrăznețe la nivel de fațade pentru aceste case.
Citeste si: Premiile BAFTA 2021. Lista completă a câștigătorilor
Dincolo de aspect însă, vei avea nevoie de o tencuială decorativă care să-ți protejeze locuința, așa că alege un produs care să facă față intemperiilor, să poată fi ușor de curățat și bineînțeles să nu coste o avere.
Păstrează ideea de tâmplărie de lemn
Deși tentația de a cumpăra uși moderne este destul de mare, încearcă să optezi cât mai mult pe variante naturale.
Astfel, fie alegi ferestre și uși de lemn masiv, din diferite specii de arbori autohtoni sau exotici, fie te orientezi către elemente moderne, dar care imită foarte bine aspectul lemnului.
Citeste si: Globurile de Aur 2021. Care sunt cele mai bune filme ale anului
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Dacă te gândești la aspectul izolării și la faptul că tâmplăria modernă din termopan îți aduce mai multe avantaje decât tâmplăria din lemn, vei constata faptul că lemnul este la rândul lui un bun izolator, iar dacă foile de geam sunt montate corect, ele vor putea izola foarte bine suprafețele, astfel încât să nu fie nevoie de intervenții majore la nivel estetic.
Optează pentru un acoperiș din țiglă ceramică
Dacă odinioară stilul rustic însemna acoperișuri din paie și lemn, iată că în prezent ai mai multe alternative din care poți alegi. Te poți orienta spre acoperișuri pe structură din lemn, izolate foarte bine din punct de vedere termic, peste care să adaugi țiglă metalică, sau poți alege țigla ceramică, material care se apropie cel mai mult de stilul rustic de odinioară.
În plus, țigla ceramică îți va oferi avantajul durabilității și al rezistenței, dar și un aspect deosebit al casei, prin coloritul natural și foarte apropiat de tradițional, de autohton și rustic.
Folosește pentru zona terasei piatră
Aleile pietonale specifice stilului rustic nu erau placate, precum în prezent, cu marmură, granit, travertin, ardezie sau pavaj. Odinioară se folosea doar piatra de râu care de cele mai multe ori era montată efectiv pe pământ.
Poți recrea o astfel de imagine, realizând aleile din piatră sau dacă tu consideri necesar, poți betona aleile și suprafața de terasă exterioară a casei.
Oricum ar fi însă, o casă rustică trebuie să beneficieze de aceste alei, deoarece ele îți vor oferi accesul spre grădină și casă, iar dacă vei dori un plus de confort, atunci acestea sunt cele mai bune soluții de care dispui.
Citeste si: „Prizoniera destinului”, o poveste dramatică, inspirată din fapte reale, începe miercuri, 9 decembrie, la ora 20:00, la Kanal D
Amenajează zona de soclu
Soclul casei este o zonă foarte importantă, atât din punct de vedere vizual, cât și funcțional. Soclul trebuie izolat foarte bine pentru a nu permite apei să se infiltreze la nivelul fundației, iar pentru a face acest lucru te poți orienta către folosirea unei hidroizolații.
Mai apoi poți aplica o tencuială decorativă cu rol hidrofobizant, astfel încât suprafața soclului, dar și restul locuinței să fie protejate.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citeste si: A început Festivalul de Film de la Veneţia 2021. Care sunt cele mai așteptate lansări și ce producții românești au fost selectate
Stilul rustic este unul dintre cele mai frumoase stiluri de amenajare a locuințelor, pentru că esența sa reprezintă de fapt rădăcinile noastre, ale tuturor. Treptat, ne dăm seama că în simplitatea sa, stilul rustic ne încarcă cu energie, iar acesta este motivul pentru care tot mai multe persoane aleg să se retragă în zone autohtone în care să se bucure tocmai de simplitate și de liniște.