Liniștea, verdele naturii și amabilitatea localnicilor au fost cele trei argumente care au determinat-o pe olandeza Bianca Cragg să se mute în Galicia.

"Am o casă în sudul Spaniei, în Andalucía, e foarte cald acolo și îmi doream ceva diferit. Galicia îmi amintește mult de mare, e foarte calm, este foarte verde, pur și simplu ai venit la liniște. Oamenii sunt foarte drăguți aici, cred că acesta este un loc foarte, foarte frumos pentru a te retrage." 

Casele se vând la prețuri de doar 2.000 de euro

Traiul în Galicia este mai ieftin decât în sudul însorit al Spaniei.

O casă părăsită din provincia Galicia se vinde și cu 2.000 de euro, în timp ce un apartament de 120 de metri pătrați din Barcelona costă 650 de mii de euro.

Citeste si: Doi bărbaţi din Timiș au fost prinşi în flagrant cu 20 de kilograme de cannabis adus din Spania. Cum au atransportat cei doi drogurile până în România

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Schimbarea demografică a lăsat mediul rural din Spania cu sute de sate fantomă, cum este Acorrada, în regiunea Galicia din nordul Spaniei, care a fost scos la vânzare pentru un preţ de doar 85.000 de euro, transmite Agerpres citând Bloomberg.

Citeste si: Spania renunță la masca de protecție în aer liber

Pentru a combate depopularea, autoritățile locale din Lugo au creat pe o platformă online care adună informații despre zonele rurale abandonate pentru a facilita vânzarea proprietăților și promova revitalizarea zonei.

Case abandonate la prețul de 250 de euro, în România

Primăria din Gura Văii, județul Bacău, a scos la vânzare case construite între 2005-2006, cu 250 de euro. 200 de case au fost ridicate pe un deal, după ce mai multe inundații au avut loc în zonă.

Citeste si: Formular Recensământ 2022: Tot ce trebuie să știi pentru a te autorecenzarea online

Unele dintre aceste locuințe au fost vândute cu prețuri între 250 și 1.250 de euro.

Citeste si: Raport OMS: Consecințele economice ale COVID ar putea agrava problema consumului de alcool în Europa

Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, a precizat că multe dintre casele achiziționate au ajuns la la iubitorii de drumeții care vin periodic în zonă sau la cei care fac off-road.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si