Close sidebar
Close sidebar

Casele de lemn au revenit moda! Sunt mai ecologice si mai santoase - Cat costa si ce garantie au

Intoarcerea la natura nu e doar un trend. Satui de betoane, din ce in ce mai multi romani evadeaza din blocuri si se retrag la tara, in case de lemn. Iata cum arata locuintele vedeta ale anului viitor!

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Celebre peste hotare, casele din lemn au inceput sa le faca cu ochiul si romanilor. Cel mai bucuros e Vasile Purcariu, care, vreme de 20 de ani a facut astfel de locuinte doar pentru straini. Acum, cererea a crescut si pe piata noastra.

Mihai Vagauna- electrician: la bloc plateam plateam o medie de 400-500 de lei la gaz pe timp de iarna, pe cand aici am incalzire centrala pe gaz si platesc la jumatate.

Mihai Vagauna, tata a doi copii, a renuntat la apartament pentru o astfel de casuta.  Are si motive, spune el. Casa nu e prietenoasa doar cu mediul, ci si cu buzunarul, astfel ca o locuinta atat de rentabila merita asteptata.

Vasile Purcariu -mester: o astfel de casuta trebuie 2 luni de zile lucrata la rosu in santier, dupa care trebuie sa stea 6 luni de zile pentru tasare pentru uscare, dupa care se revine cu slefuitul, cu lacuitul, dusumele plus geamuri, usi.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Eu as da garantie 100 de ani, dar daca sunt tratate corespunzator, nu au moarte"

"La rosu ajunge cam 250-280 de uero in functie de compartimentarea casei, iar la cheie de obicei ajunge cam inca 60% din valoarea casei la rosu in functie de cererile clientilui."

Cei care isi doresc o casa construita ca pe vremea bunicilor mai au o varianta- pot sa aleaga ca model casele din Muzeul Astra din Sibiu.

Insititutia a demarat un proiect care are ca scop incurajarea constructiilor facute dupa tipare traditionale. Doritorii nu sunt deloc putini.

Cosmin Calinescu, purtator de cuvant CNM Astra: am primi solicitari si  din partea romanilor stabiliti in strainatate, in special in zonele muntoase, este un proiect de succes, in speta ca aceste solictari vin incontinuu.

O astfel de casa traditionala a fost construita de specialistii muzeului in comuna Arpasu de Jos.

Autoritatile vor amenaja in interior un muzeu.

Constantin Vacariu, primar Arpasu de Jos -  prin intermediul Muzeului Astra am gasit si meseriasii de care dansii dispun si ei au si montat-o, ei au pus-o aici pe aceasta platforma

Adrian Scheianu, muzeograf: cu siguranta casa poate fi upgradata vorim de modernitate, confortului din zilele noastre, adaptata modului de viata modern.

Constructia unei astfel de case costa aproximativ 40.000 de lei.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI