Close sidebar
Close sidebar

Casele inteligente care-şi produc singure energie - viitorul în construcţii

Locuintele inteligente reprezinta viitorul in domeniul imobiliar. Potrivit unei directive europene, din 2020, toate constructiile noi vor trebui sa-si produca singure energia. Casele Pasive sunt ideale pentru ca permit reducerea costurilor pentru incalzire sau racire cu 80 la suta comparativ cu o locuinta obisnuita.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Casele ecopasive promit caldura iarna si racoare vara. In sezonul rece, soarele asigura o temperatura ridicata fara sa aiba nevoie de vreo sursa conventionala de incalzire.

Independente energetic, casele pasive au un sistem de ventilatie aparte: recupereaza caldura, absoarbe mirosurile neplacute si in acelasi timp filtreaza aerul care intra in casa.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Sistemele sunt mai scumpe decat cele conventionale, dar investitia se amortizeaza rapid.
Proprietarii unei case ecopasive uita de facturile mari de incalzire pe timp de iarna, costurile fiind de 10 ori mai mici decat la o casa obisnuita.

Mai exact, vor primi avize de construire doar casele care au un grad ridicat de inteligenta.
Companiile imobiliare cauta deja solutii pentru clienti.

Pentru astfel de cladiri verzi, romanii vor fi nevoiti sa scoata din buzunare mai multi bani, dar constructorii promit ca investitia merita. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI