Close sidebar
Close sidebar

Cât a costat transportul cu elicopterul pentru senatorul PSD care avea dureri de burtă

Transportul cu elicopterul către București, de la Suceava pentru senatorul PSD Virginel Iordache a costat 4.400 de euro, arată DSU pentru Mediafax.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

O oră de zbor costă în jur de 1.100 de euro, iar senatorul PSD Virginel Iordache ar fi fost internat pentru enteroviroză. „Costul estimativ al unei ore de zbor cu elicopterul echipat medical este de 1.100 de euro. Durata zborului pentru transfer pe traseul Iași-Suceava-București-Iași a fost de 4 ore și 18 minute. Echipajul medical a fost alcătuit dintr-un medic și un asistent”, se arată într-un răspuns al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) pentru Mediafax.

Medicul din dispecerat este cel care stabilește dacă un caz este transferabil pe calea aerului.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„După aceasta, medicul din dispecerat stabilește daca un caz poate fi transferat pe cale aeriană, după informarea prealabilă medicului șef UPU-SMURD, iar întreg dosarul cazului este transmis către Punctul de Operare Aeromedicală care poate efectua misiunea”, mai spune DSU.

Presa locală a scris că senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat la București de la Suceava, acuzând dureri de cap, amețeală și diaree. Senatorul a fost consultat şi i s-a spus că nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul în Capitală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI