Poliția din orașul olandez Harleem a făcut o razie pe străzile din centrul localității și au ridicat și doi cerșetori români.

Unul dintre agenții de poliție implicați în misiune, Nico van Stenis, a postat o avertizare pe pagina sa de Instagram după reținerea cerșetorilor români.

Citește și: VIDEO. Luare de ostatici într-o cafenea din Olanda. Alertă teroristă de ultimă oră

Polițistul spune că întâlnește zilnic cerșetori români în centrul orașului și le cere rezidenților și turiștilor să nu le mai dea bani. Care este motivul?

Cerșetori români în Olanda. "Nu sunt săraci și disperați"

Polițistul olandez a dezvăluit cât câștigă un cerșetor român din mila oamenilor.

"Oameni buni, vă avertizez din nou. Încă întâlnim zilnic cerșetori români în centrul orașului. Acum am ridicat alți doi. Lucrează în grupuri. Nu sunt săraci și disperați, nu le dați nimic!", a scris agentul pe Instagram.

Potrivit acestuia, așa-zișii cerșetori nu sunt străini de alte infracțiuni. "Nu pot spune prea multe din motive de confidențialitate, dar cei mai mulți dintre ei sunt deja familiarizați cu poliția", spune Nico van Stenis.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Este posibil ca unii dintre ei să fi avut deja cazier în țară înainte să ajungă în Olanda.

View this post on Instagram

A post shared by Wijkagent Nico van Stenis (@wijkagent_haarlem_centrum)

Venitul unui cerșetor român în Olanda: 1.000 de euro pe săptămână!

Cerșetorii români care acționează în orașele din Olanda câștigă până la 1.000 de euro pe săptămână, deci peste 4.000 de euro pe lună!

"Venitul lor ajunge uneori de la câteva sute la o mie de euro pe săptămână. Te-am avertizat, nu le da bani!", spune agentul de polițe din Harleem.

Pe afișele confiscate de polițiștii olandezi, se pot vedea mesajele scrise de cerșetorii români în limba engleză.

Ei își păcălesc "clienții" spunându-le că sunt înfometați și că nu au locuință.

De asemenea, strategia românilo din perioada de dinaintea Paștelui catolic și protestant este să le ureze olandezilor Sărbători fericite și să apeleze la mila lor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Polițistul olandez a publicat și fotografii cu cerșetorii români prinși în zona centrală a orașului.

El a menționat că problemele au apărut în ultimul timp,în special în zona Grote Houtstraat.

"Aceștia sunt așa-numiți cerșetori profesioniști și ceea ce fac ei este o infracțiune. În plus, nu sunt atât de nevoiași pe cât par, ci își generează o suplimentare de venit în acest fel", a adăugat ofițerul, citat în presa locală.

Unul dintre cerșetorii români din Harleem, Olanda

Unul dintre cerșetorii români din Harleem, Olanda

[Sursa foto: Instagram]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si