Portul turistic Tomis este faimos pentru terasele cochete care îl împodobesc și primesc turiștii cu entuziasm pe perioada sezonului estival.

Citește și: VIDEO Cele mai murdare plaje din România. Care sunt stațiunile din clasamentul rușinos

Totuși, 400g de fructe de mare ajung la aproape 100 lei, iar un calamar pe plită (150g) nici mai mult, nici mai puțin de 60 lei, potrivit Replica online.

Cum nu poți aștepta mâncarea fără să te răcorești cu un suc sau o limonadă, este clar că nu poți părăsi terasa fără să scoți din buzunar cel 150-200 lei de persoană.

Cât costă o porție de caracatiță la grătar la Mamaia

Pe vremuri, turiștii mâncau pe plajă la Mamaia doar hamsie prăjită, la un preț... aproape gratis. Anul acesta pe litoral trebuie să plătești aproape 50 lei pentru a te bucura de gustul copilăriei.

În cazul preparatelor mai „selecte” (un platou de fructe de mare) costurile se apropie de cele plătite în stațiunile de lux din Grecia, cum ar fi Mykonos 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Potrivit unui meniu de restaurant din Mamaia, o porție de 125 g. de caracatiță la grătar costă 125 de lei, iar somonul la grătar (150 g.) costă 69,5 lei.

Pentru o porție de Dorada la cuptor cu cartofi copți turiștii scot din buzunar 73,5 lei, porția de calamar pane este 47,5 lei, iar un Platou Mediteraneean costă 99,5 lei.

Meniu Mamaia

[Sursa foto: Replica online]

Nu este de mirare că turiștii protestează în fața unor asemenea prețuri.

"Vrei pret adevarat si caracatita si nu bataie de joc din portul Tomis cu 150Gr? Mergi la turci la greci ai o farfurie mare de 45 diametru si ditamai caractita plus alte legume garnituri nu 2 cartofi lesinati si peste 100 de lei portia.Hai syktir ma cu vechiturile voastre", scrie un comentator. 

"Fraier este cine da nu cine cere. Atat timp cat au clienti vor cere cat mai mult", scrie altul.

Ce variante mai ieftine au turiștii la Mamaia

Dacă totuși bugetul nu-ți permite să mănânci pe tot parcursul sejurului la terasă, poți să-ți potolești foamea cu un Sombrero la 25 lei, o porție de nachos la 20 sau faimoasele gogoși la 18 lei.

De asemenea, unele terase au și opțiunea meniului zilei. Dacă unele meniuri pot ajunge la aproape 40 lei, căutând mai bine prin Mamaia te poți sătura și cu o masă la 30 lei, scrie sursa citată. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si