Volodimir Zelenski a fost primit, marți, la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, iar ulterior s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu și cu șefii camerelor din Parlamentul României. 

Citește și: Volodimir Zelenski, vizită în România. Președintele Ucrainei a explicat motivul pentru care nu a ținut un discurs: ,,Nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Poate cineva l-a făcut împotrivă, dar eu nu l-am pregătit”

În timp ce șeful statului român și ceilalți politicieni de vârf ai țării noastre au purtat costumele de firmă pe care le impune diplomația, Zelenski s-a remarcat prin ținuta atipică: bluza bleumarin cu simbolul de stat al Ucrainei, pantalonii kaki de inspirație militară și bocanci. 

În aceeași ținută cazonă, liderul de la Kiev s-a deplasat miercuri la sediul central al alianței militare nord-atlantice de la Bruxelles.

Aici Zelenski s-a întâlnit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și a discutat coordonarea armatei Ucrainei cu aliații săi în războiul de apărare împotriva invadatorului de la est, Rusia. 

Nici în vizita de luna trecută din Statele Unite, Zelenski nu a fost văzut îmbrăcat în alt timp de haine. Chiar și la întâlnirea de grad zero cu președintele Joe Biden la Casa Albă, Zelenski a fost îmbrăcat la fel:

Zelenski, la întâlnirea de grad zero cu președintele Joe Biden la Casa Albă

Zelenski, la întâlnirea de grad zero cu președintele Joe Biden la Casa Albă

Cât costă ținuta "inspirațională" a lui Volodimir Zelenski

De la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a impresionat pe toată lumea prin abordarea combativă și inspirațională.

Dacă în primele zile ale invaziei ruse mulți se așteptau ca Zelenski să fugă din fața inamicului uriaș, el a surprins prin faptul că a trecut imediat la conducerea armatei ucrainene și ulterior a mers chiar pe frontul de luptă pentru încurajare soldaților săi. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Olena Zelenska, ținta dezinformării rusești la ultima vizită externă. "A cheltuit 1,1 milioane dolari pe bijuterii". Care e adevărul?

În toate aparițiile publice de după momentul 24 februarie 2022, Zelenski s-a îmbrăcat în ținută de camuflaj, chiar în echipament de război, iar în vizitele externe a optat pentru o îmbrăcăminte casual, de inspirație militară.

volodimir zelenski nato

Volodimir Zelenski, la sediul NATO de la Bruxelles

[Sursa foto: Twitter / NATO]

Zelenski a inspirat chiar un trend, purtând de fiecare dată stema națională pe tricoul sau bluza sa.

Un tricou din bumbac similar cu cel purtat de Zelenski și la București, cu tridentul galben pe fundal albastru din stema Ucrainei, se vinde pe internet cu prețuri pornind de la 29 de dolari (vezi aici).

Zelenski, adeptul bluzelor simple cu stema Ucrainei pe ele

Zelenski, adeptul bluzelor simple cu stema Ucrainei pe ele


Prețuri de la 29 de dolari pentru tricouri cu simbolul Ucrainei

Prețuri de la 29 de dolari pentru tricouri cu simbolul Ucrainei

Nici bluza purtată de Zelenski la București, cu aceleași simboluri statale ucrainene nu costă mai mult.

Pe Amazon, prețurile unei bluze similare cu tridentul galben inscripționat pe piept costă 35-38 de dolari.

Pantalonii kaki sau maro din material de doc pe care îi poartă președintele Ucrainei au prețuri pornind de la 50-70 dolari, în timp ce bocancii militari sunt listați de la 120-50 de dolari în sus. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bluza de 35 de dolari a lui Zelenski, pe Amazon

Spre comparație, președintele Klaus Iohannis a purtat cizme de cauciuc de marcă, de minim 1200 lei (aprox.250 de dolari), atunci când s-a făcut remarcat la o plantare de copaci din județul Dolj.

Anul trecut, Zelenski a insistat să trimită Parlamentului de la Kiev un proiect de lege „urgent” care să înnoiască stema națională ucraineană.

Prin noua lege, a apărut o stemă mai complexă decât actualul trident galben pe fundal albastru.

Ucraina s-a alăturat astfel altor țări care au două steme naționale- una mai simplă și alta mai „măreață”.

Noua stemă a Ucrainei, mai măreață decât tridentul galben

[Sursa foto: President.gov.ua]

zelenski

Volodimir Zelenski, primit la Cotroceni de Klaus Iohannis

[Sursa foto: Presidency.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si