Carnea de miel este considerată preparatul reprezentativ al sărbătorilor Pascale. Dacă prețul unui kilogram de carne de miel este în prezent mai scump față de anul trecut, trebuie să aveți în vedere faptul că, de Paște, prețul va exploda. Cu cât se vinde un kilogram de carne de miel în anul 2024?

Cât costă un kilogram de carne de miel în 2024?

În acest moment, prețul unui kilogram de carne de miel nu depășește 30 de lei.

Acest preț este considerat acceptabil de unii români, deși este mai scump cu aproape 15% față de anul trecut. 

În ciuda faptului că a suferit scumpiri, carnea de miel este una dintre preferatele românilor. Prețul per kilogram a crescut treptat. Dacă în 2024, prețul din vitrine se apropie de 30 de lei, în urmă cu un an, prețul unui kilogram de carne de miel era în jur de 20 de lei, potrivit antena3.ro.

Citește și: EXCLUSIV. "Fermierii sunt avertizați de fenomenele meteo extreme generate de schimbările climatice". Primul Centru European de Agrometeorologie, găzduit de România

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

carne în vitrina

Carnea de miel este reprezentativă Paștelui

[Sursa foto: istockphotos]

Ce preț va avea carnea de miel de Paște?

Carnea de miel va fi consumată în cantități mari în preajma sărbătorilor pascale, fiind considerată un preparat reprezentativ perioadei următoare. Fermierii și producătorii de carne de miel au început pregătirea mieilor pentru Paște.

Potrivit antena3.ro, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Popăuți din județul Botoșani a anunțat că vor avea disponibili 600 de miei anul acesta, de Paște.

De asemenea, comercianții au declarat că prețul va suferi și o scumpire, un adaos de până la 10%. În aceste condiții, prețul va ajunge la 22,03 lei/kg în viu miel. 

Președintele Asociației tinerilor Crescători de Ovine Harghita, Țăpuc Lorand, a declarat, potrivit sursei citate anterior, că un kilogram de carne de miel, în carcasă, va ajunge la 25 de lei, în perioada Paștelui.

Trebuie menționat că prețul unui kilogram de carne de miel încă nu a fost stabilit. Mai mult decât atât, prețul poate diferi de la un magazin la altul. De asemenea, fiecare fermier care vinde particular, miei vii, poate stabili un preț.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si