Băile Govora, stațiunea cu cel mai curat aer din Europa

Stațiunea balneară Băile Govora este înconjurată de păduri de fagi, stejari și pini. Fiind o stațiune situată în mijlocul pădurii, gradul de poluare din zonă este zero, după cum arată testele de mediu. 

Băile Govora se află într-o zonă depresionară subcarpatică în Nord-Estul Olteniei, pe valea râului Hinta, la doar 20 km de Râmnicu Vâlcea și la o altitudine de 360-380 de metri.

Citește și: Cât costă un weekend la Băile Felix, stațiunea cu ape termale care rivalizează cu marile destinații din Occident

Stațiunea balneară Băile Govora  este singura stațiune din România în care raportul dintre aeroinoii pozitivi și cei negativi este 1.

S-a constatat că acest raport este pe departe cel mai benefic pentru organismul uman, potrivit experților Balneomedica.

Băile Govora  este considerată cea de-a doua stațiune balneară din Europa din punctul de vedere al numărului de  ape iodurate și bromurate, menținându-se în acest sens și în topul global.

Există o legendă veche de un secol potrivit căreia Baile Govora este locul cu cel mai curat aer din Europa.

Cât costă un sejur la Băile Govora

Cât costă un sejur la Băile Govora

Băile Govora, paradis al apelor minerale

Stațiunea Băile Govora este cunoscută pentru varietatea și caracterul terapeutic al proprietăților apelor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru tratarea diverselor afecțiuni, cele 3 tipuri de ape minerale existente în stațiunea Băile Govora sunt folosite pentru cură externă- ape minerale de mare concentrație, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, hipertone; ape minerale sulfuroase hipotone, dar și cură internă- ape minerale bicarbonatate, sulfuroase, sodice, calcice, hipotone.

Citește și: VIDEO- Băile Felix, stațiunea sold-out.Grație investițiilor din ultimii ani, stațiunea este tot mai prosperă

Tipuri de proceduri care pot fi făcute la Băile Govora: băi calde cu ape minerale iodurate și sulfuroase; băi cu esență de brad; duș subacval; băi cu bioxid de carbon; împachetări cu nămol cald; pneumoterapie; hidroelectroterapie; inhaloterapia: ultrasonoaerosoli, pulverizații, inhalații cu ape minerale; kinetoterapie; masaj; cure interne cu apă minerală; cură de teren; solarium; masaj; masaj subacval.

Cât costă un sejur de weekend la Băile Govora

Prețurile pe care turiștii le plătesc pentru un sejur terapeutic la Băile Govora variază în funcție de condiții și de posibilități.

Conform site-ului Booking.com, o familie cu doi adulți și doi copii sub 12 ani plătește pentru un weekend la Băile Govora (de vineri până duminică) între 700-800 lei și 2.200 lei.

La celebrul Hotel Palace de 4 stele, cazarea pentru două nopți (cameră twin, cu 4 paturi de o persoană), plus mic dejun inclus costă 2.180

lei.

Citește și: Cel mai mic oraș din România: Are doar 1.372 de locuitori, însă arată splendid

Turiștii beneficiază de un centru spa şi de tratament și acces la o serie de facilităţi, printre care se numără o piscină interioară, o cadă cu hidromasaj, hamam, baie cu aburi şi centru de fitness.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cele mai ieftine variante de cazare se găsesc la apartamentele de închiriat în regim hotelier- un apartament cu 2 dormitoare costă 550 de lei de vineri până duminică.

Cazarea la o pensiune de lux din Govora costă o familie cu doi copii mici 1.200 de lei (cameră Dublă Deluxe, 1 pat dublu mare), fără mic dejun inclus.

Tratament în Băile Govora- ce afecțiuni pot fi ameliorate aici

Bazele de tratament din Băile Govora au facilități pentru băi cu ape minerale iodate și sulfuroase, aplicații cu nămol cald, pneumoterapii, electroterapii, chinetoterapii, tratamente cu produse apicole etc.

Tipuri de proceduri care pot fi făcute la Băile Govora: băi calde cu ape minerale iodurate și sulfuroase; băi cu esență de brad; duș subacval; băi cu bioxid de carbon; împachetări cu nămol cald; pneumoterapie; hidroelectroterapie; inhaloterapia: ultrasonoaerosoli, pulverizații, inhalații cu ape minerale; kinetoterapie; masaj; cure interne cu apă minerală; cură de teren; solarium; masaj; masaj subacval.

Ce afecțiuni pot fi tratate la Băile Govora:

- afecțiuni respiratorii: bronșita cronică; traheobronșite; emfizem pulmonar; status post-infecții respiratorii repetate; bronșiiectazii fără episoade hemoptoice; astm bronșic alergic, infecțios, infecțio-alergic; sechele post-pneumectorii (nu pentru tumori maligne).
- afecțiuni O.R.L: rinosinuzite cronice: catarale; alergice; hipertrofice; ozenoase; sinuzite operate; rinofaringite cronice hipertrofice; laringite; micoze orofaringiene.
- afecțiuni ale aparatului locomotor: reumatism degenerativ: spondiloze; gonartroze; coxartroze; artroze periferice; reumatism secundar infecțios; reumatism abarticular; disfuncții post-traumatice: afecțiuni neurologice periferice;
- afecțiuni neurologice centrale (bolnavi sub 62 ani, fără recidivă și crize epileptice).
- fecțiuni asociate gastroduodenite cronice; dispepsii gastro-intestinale; afecțiuni hepato- biliare care necesită cure de colereză; afecțiuni ale aparatului renal care necesită cure de diureză;
- afecțiuni metabolice: hipotiroidia; gută; diabet zaharat tip 2; osteoporoza etc. sechele de rahitism; nevroze astenice; boli cauzate de stres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si