Cât costă un sejur la Băile Govora, stațiunea cu cel mai curat aer din Europa
Băile Govora, stațiunea cu cel mai curat aer din Europa - cel puțin asta spune o legedă veche de peste un secol. În România se află 40% din apele minerale ale Europei, iar Băile Govora este una dintre "bijuteriile coroanei", lăsate parțial în paragină.
Băile Govora, stațiunea cu cel mai curat aer din Europa
Stațiunea balneară Băile Govora este înconjurată de păduri de fagi, stejari și pini. Fiind o stațiune situată în mijlocul pădurii, gradul de poluare din zonă este zero, după cum arată testele de mediu.
Băile Govora se află într-o zonă depresionară subcarpatică în Nord-Estul Olteniei, pe valea râului Hinta, la doar 20 km de Râmnicu Vâlcea și la o altitudine de 360-380 de metri.
Stațiunea balneară Băile Govora este singura stațiune din România în care raportul dintre aeroinoii pozitivi și cei negativi este 1.
S-a constatat că acest raport este pe departe cel mai benefic pentru organismul uman, potrivit experților Balneomedica.
Băile Govora este considerată cea de-a doua stațiune balneară din Europa din punctul de vedere al numărului de ape iodurate și bromurate, menținându-se în acest sens și în topul global.
Există o legendă veche de un secol potrivit căreia Baile Govora este locul cu cel mai curat aer din Europa.
Băile Govora, paradis al apelor minerale
Stațiunea Băile Govora este cunoscută pentru varietatea și caracterul terapeutic al proprietăților apelor.
Pentru tratarea diverselor afecțiuni, cele 3 tipuri de ape minerale existente în stațiunea Băile Govora sunt folosite pentru cură externă- ape minerale de mare concentrație, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, hipertone; ape minerale sulfuroase hipotone, dar și cură internă- ape minerale bicarbonatate, sulfuroase, sodice, calcice, hipotone.
Tipuri de proceduri care pot fi făcute la Băile Govora: băi calde cu ape minerale iodurate și sulfuroase; băi cu esență de brad; duș subacval; băi cu bioxid de carbon; împachetări cu nămol cald; pneumoterapie; hidroelectroterapie; inhaloterapia: ultrasonoaerosoli, pulverizații, inhalații cu ape minerale; kinetoterapie; masaj; cure interne cu apă minerală; cură de teren; solarium; masaj; masaj subacval.
Cât costă un sejur de weekend la Băile Govora
Prețurile pe care turiștii le plătesc pentru un sejur terapeutic la Băile Govora variază în funcție de condiții și de posibilități.
Conform site-ului Booking.com, o familie cu doi adulți și doi copii sub 12 ani plătește pentru un weekend la Băile Govora (de vineri până duminică) între 700-800 lei și 2.200 lei.
La celebrul Hotel Palace de 4 stele, cazarea pentru două nopți (cameră twin, cu 4 paturi de o persoană), plus mic dejun inclus costă 2.180
lei.
Turiștii beneficiază de un centru spa şi de tratament și acces la o serie de facilităţi, printre care se numără o piscină interioară, o cadă cu hidromasaj, hamam, baie cu aburi şi centru de fitness.
Cele mai ieftine variante de cazare se găsesc la apartamentele de închiriat în regim hotelier- un apartament cu 2 dormitoare costă 550 de lei de vineri până duminică.
Cazarea la o pensiune de lux din Govora costă o familie cu doi copii mici 1.200 de lei (cameră Dublă Deluxe, 1 pat dublu mare), fără mic dejun inclus.
Tratament în Băile Govora- ce afecțiuni pot fi ameliorate aici
Bazele de tratament din Băile Govora au facilități pentru băi cu ape minerale iodate și sulfuroase, aplicații cu nămol cald, pneumoterapii, electroterapii, chinetoterapii, tratamente cu produse apicole etc.
Tipuri de proceduri care pot fi făcute la Băile Govora: băi calde cu ape minerale iodurate și sulfuroase; băi cu esență de brad; duș subacval; băi cu bioxid de carbon; împachetări cu nămol cald; pneumoterapie; hidroelectroterapie; inhaloterapia: ultrasonoaerosoli, pulverizații, inhalații cu ape minerale; kinetoterapie; masaj; cure interne cu apă minerală; cură de teren; solarium; masaj; masaj subacval.
Ce afecțiuni pot fi tratate la Băile Govora:
- afecțiuni respiratorii: bronșita cronică; traheobronșite; emfizem pulmonar; status post-infecții respiratorii repetate; bronșiiectazii fără episoade hemoptoice; astm bronșic alergic, infecțios, infecțio-alergic; sechele post-pneumectorii (nu pentru tumori maligne). - afecțiuni O.R.L: rinosinuzite cronice: catarale; alergice; hipertrofice; ozenoase; sinuzite operate; rinofaringite cronice hipertrofice; laringite; micoze orofaringiene. - afecțiuni ale aparatului locomotor: reumatism degenerativ: spondiloze; gonartroze; coxartroze; artroze periferice; reumatism secundar infecțios; reumatism abarticular; disfuncții post-traumatice: afecțiuni neurologice periferice; - afecțiuni neurologice centrale (bolnavi sub 62 ani, fără recidivă și crize epileptice). - fecțiuni asociate gastroduodenite cronice; dispepsii gastro-intestinale; afecțiuni hepato- biliare care necesită cure de colereză; afecțiuni ale aparatului renal care necesită cure de diureză; - afecțiuni metabolice: hipotiroidia; gută; diabet zaharat tip 2; osteoporoza etc. sechele de rahitism; nevroze astenice; boli cauzate de stres.