Berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice la nivel global, mai ales pe timp de vară. Rece și parcă hidratantă, în zilele toride, berea este băutura favorită a multora, printre care se numără și românii, chiar dacă, în mediul rural, rachiul și vinul sunt băuturile alcoolice ale românilor. 

În acest sens, fiind consumată zilnic, la bucurie și tristețe, mulți se întreabă, dat fiind faptul că este o băutură alcoolică, cât de sănătoasă este pentru organismul uman. 

Citește și: EXCLUSIV- Cum ajunge o persoană dependentă? Specialist în adicții: ”Există o constelație de factori care ajung să formeze adicția”

bere

Consumul de bere

[Sursa foto: Freepik]

Berea, și buna, și rea pentru organismul uman

Surprinzător sau nu, consumul de bere poate aduce multe beneficii organismului uman, dar doar dacă se pune o limită clară în ceea ce privește cantitatea și dacă este integrată într-un stil de viață sănătos. De asemenea, berea este utilizată ca substanță psihoactivă și aliment.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Berea conține polifenoli cu proprietăți antioxidante și ajută la stimularea circulației sângelui.

În plus, datorită ingredientelor sale natural, este o foarte bună sursă de magneziu și potasiu, iar prin conținutul de antioxidanți și fibre solubile poate contrinui la creșterea nivelului de colesterol bun”, explică dr. Corina-Aurelia Zugravu, președintele Centrului de Studii despre bere, sănătate și nutriție, conform csid.ro.

Citește și: VIDEO- O nouă substanță psihoactivă face victime pe litoral. „Funny gas”, un sedativ incolor, poate duce la paralizie sau infarct

bere

Băieți care beau bere

[Sursa foto: Freepik]

Însă, berea nu face doar bine, ci și rău. Consumul în cantități mari, spun experții, poate duce la dependență.

”Trei sau patru halbe pe zi te duc direct pe calea dependenteți”, spune dr. Sally Marlow, profesor în domeniul sănătății mintale la Kings College din Londra.

De asemenea, berea poate provoca și probleme de sănătate foarte grave. Astfel, consumul de bere în exces poate duce la probleme precum: ficat gras, boală hepatica alcoolică, scleroză hepatica, leziuni ale creierului, probleme de digestive, cancere, probleme de circulație, obezitate, disfuncție sexuală și multe alte diagnostice grave. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si