Close sidebar
Close sidebar

Cât de necesar este un scaun de masă pentru bebelușul tău?

Când bebelușul tău începe să stea pe funduleț și să mănânce mâncare solidă ai putea să te gândești cum ar fi mai simplu pentru amândoi să-l hrănești.

Diana Bostan,

Scaun de bebe

[Sursa foto: Unsplash.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Unele mămici preferă să țină copilul în brațe sau sprijinit de perne, dar dacă copilul tău este pofticios și îi trebuie mâncare de fiecare dată când vă vede pe voi că mâncați, poate că ar fi o idee bună să adaugi la masă un scaun și pentru el. 

La ce să te gândești dacă ai îndoieli să cumperi un scaun de masă pentru copilul tău

Un scaun de bebe înalt te poate ajuta din mai multe puncte de vedere. În primul rând poți să hrănești bebelușul mult mai ușor deoarece are o tăviță pe care poți așeza vasul cu mâncare. Majoritatea scaunelor sunt reglabile astfel că poate și el să fie la aceeași înălțime cu tine, ceea ce înseamnă că îl vei putea hrăni de la o înălțime confortabilă pentru tine.

Citeste si: 15 idei de cadouri pentru naşii de nuntă sau de botez

Odată ce copilul va crește, se poate așeza vasul cu mâncare direct pe tăviță și el se va putea hrăni singur. În al doilea rând, vei putea folosi acest scaun pe o perioadă de câțiva ani, pentru că multe modele sunt reglabile și pot susține o greutate de până la 12 kilograme.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De exemplu, te poți uita după unele modele de scaune de masă de pe Babyneeds.ro care sunt reglabile în înălțime până la trei poziții. Un alt avantaj al scaunelor de masă special concepute pentru bebeluși este că suprafața destinată mâncării este ușor de curățat. Sunt inclusiv modele unde tăvița este detașabilă. În același timp, copilul tău stă într-o poziție confortabilă atunci când este hrănit.

Aceste scaune de masă sunt dotate cu diferite centuri pentru siguranța copilului tău

În cazul în care se întâmplă un accident și scaunul cade împreună cu copilul, acesta nu va cădea sau ieși din scaun dacă acele centuri sunt prinse în mod corespunzător. Acest risc ca bebelușul să cadă odată cu scaunul este cel mai mare risc, de aceea aceste scaune sunt mai sigure decât o masă improvizată sau un scaun adaptat la înălțimea copilului.

Citeste si: Despre mobila pentru copii: lucruri importante de stiut

Sunt unele modele de scaune care au picioare echipate cu suprapuneri antiderapante pentru a nu aluneca pe diferite tipuri de pardoseli. Alte modele au rotițe astfel încât să poată fi mutate cu o ușurință mai mare.

Dacă te decizi pentru un astfel de model ar fi bină să te uiți ca roțile de la masă să poată fi blocate pentru a scădea riscul ca scaunul de masa să se miște. Pentru o siguranță sporită, poți selecta anumite modele care să nu aibă colțuri ascuțite sau balamale expuse pentru a nu se putea tăia copilul, de asemenea ar trebui să aibă cel puțin trei centuri de legare a copilului pentru siguranța lui. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În concluzie, un scaun de masă pentru bebe poate fi o investiție care merită, deoarece aduce mai mult confort atât ție, cât și copilului tău. De asemenea, este o investiție pe termen lung pentru că un astfel de scaun poate fi folosit timp de câțiva ani. În același timp, poți integra copilul în mesele de familie, astfel că nu se va simți exclus, dar și va putea în timp să învețe unele obiceiuri observate la părinți. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI