Close sidebar
Close sidebar

Cât de sănătos este, de fapt, șoriciul de porc

Mulţi aşteaptă cu nerăbdare ziua de Ignat sau tăiatul porcului pentru a se bucura de un aliment specific sărbătorilor de iarnă, și anume șoriciul. Iată cât de sănătos este, de fapt, şoriciul.

Alina Raducu,

Cât de sănătos este, de fapt, șoriciul de porc

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Șoriciul este una dintre gustările preferate ale multor persoane în această perioadă a anului.

Este sau nu sănătos şoriciul de porc? Ce spun specialiștii?

Pentru cei mai mulți dintre români, sărbătorile de iarnă înseamnă perioada bucatelor tradiţionale. De la cârnaţi, pomana porcului, tobă sau şunculiţă afumată, toate sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Dacă şi tu aştepţi tăiatul porcului pentru a mânca șorici, atunci trebuie să afli ce spun specialiştii despre cât de sănătos este, de fapt.

Până acum se credea că aceast aliment este unul care afectează organismul, specialiştii susţin că acesta este, de fapt, sărac în carbohidraţi, dar are de nouă ori mai multă proteină decât chipsurile, de exemplu.

Mai mult, cantitatea de grăsimi este semnificativ mai mică.

Mai exact, specialiștii spun că 60 g de şorici conţin 29 g de grăsime, 375 kcal şi 0,65 g de sodiu, ceea ce înseamnă că ţine de foame şi oferă energie. De asemenea, este bogat în colagen, proteină care ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor. Însă pentru a avea mai puţine calorii, poţi răzui cât se poate de mult grăsimea de pe şorici.

Un alt lucru despre şoriciul de porc este că acesta conţine acid oleic, grăsime benefică pentru sănătatea inimii. Datorită cantităţii mici de carbohidraţi, acesta poate fi consumat cu încredere chiar şi de cei care suferă de diabet.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Pe ce dată se taie porcul de Crăciun 2020. Greșeala pe care o fac mulți

Cât de sănătos este, de fapt, șoriciul de porc

Dar cine nu ar trebuie să mănânce sorici?

Din păcate, există persoane cărora nu le este indicat să mănânce aceast aliment tradiţional. De exemplu, cei care suferă de tensiune arterială crescută ar trebui să o evite sau să o consume în cantităţi cât mai mici. Fiind greu de digerat, şoriciul nu trebuie să fie o variantă nici pentru persoanele care au probleme hepatice, pancreatice sau biliare, mai spun medicii.

Şi cei care nu produc destul acid gastric şi enzime pancreatice trebuie să evite consumul de şorici de porc pentru a nu suferi de senzaţie de vomă, crampe stomacale sau constipaţie.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Aşadar, te poţi bucura de câteva felii de şorici, însă nu exagera, mai ales că acesta vine însoţit și de celebra “pomana a porcului”, la care se adaugă mujdei şi mămăligă. Iar totul se va transforma într-o bombă calorică, dar şi una care îţi poate afecta ficatul sau stomacul.

Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI