Cât durează astenia de primăvară?
Odată cu schimbarea sezonului apar modificări la nivelul organismului. Venirea primăverii ar putea aduce transformări semnificative, dar nu este un motiv de îngrijorare.
Astenia de primăvară reprezintă o stare de slăbiciune și oboseală a organismului. Lipsa de energie sau momentele de depresie pot vorbi despre o posibilă astenie de primăvară.
Citeste si: Fazele lunii aprilie 2022: Când este Luna Nouă şi Luna Plină
Astenia se poate manifesta la nivelul întregului corp sau doar în anumite zone ale corpului și împiedică îndeplinirea unor obiective din viața de zi cu zi.
O altă cauză poate fi reprezentată și de schimările radicale ale vremii: zilele călduroase sunt urmate de unele ploioase și friguroase și din acest motiv corpului îi este greu să se acomodeze într-un timp atât de scurt. Iată cât durează, de fapt, astenia de primăvară!
Citeste si: Când se schimbă ora în primavara din 2022?
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În mod normal, astenia de primăvară durează aproximativ două săptămâni. Dacă a trecut mai mult timp și starea este aceeași, este recomandată vizita la un medic, pentru că ar putea fi vorba despre alte probleme.
Simptomele date de astenia de primăvară sunt atât fizice, cât și psihice. Acestea diferă de la om la om și se manifestă diferit pentru fiecare persoană.
Cele mai întâlnite simptome sunt febra, epuizare fizică, dureri de cap, căderea părului, crampe musculare, amețeli, palpitații și eventuale semne de răceală.
Citeste si: Reţeta cu spanac: Cele mai delicioase mâncăruri de primăvară
Din punct de vedere psihic, astenia își face simțită prezența prin pierderea interesului față de realizarea obiectivelor, depresie sau tristețe fără a avea un motiv întemeiat, epuizare psihică sau stări de irascibilitate.
Pentru a combate astenia de primăvară există câteva metode pe care le puteți pune în practică. Un prim pas îl reprezintă exercițiile fizice, iar chiar dacă ești de părere că acestea nu te pot ajuta, încearcă o plimbare în care să îți pui gândurile în ordine.
Hidrtarea joacă un rol important, este recomandat un consum ridicat de apă, iar cafeaua trebuie înlocuită cu ceaiurile.
Activitățile precum cititul sau timpul petrect alături de cei dragi te pot face să te relaxezi și să te simți mai bine.
Citeste si: Tradiții și obiceiuri la echinocțiul de primăvară