In articol:
- Cum se fierb ouăle? Greșeli frecvente când faci ouă de Paște
- Cum să obții ouă fierte tari, moi sau cleioase
- Ouă fierte moi
- Ouă fierte cleioase
- Ouă fierte tari
Cât se fierb ouăle? Ouă de Paște moi, cleioase sau tari, după preferință.
Mai întâi să vorbim de câteva greșeli frecvente atunci când fierbi ouăle de Paște.
Cum se fierb ouăle? Greșeli frecvente când faci ouă de Paște
În niciun caz, nu aduce apa la gradul de fierbere înainte de a adaugă ouăle. Poate duce instant la crăparea acestuia și astfel vopseaua de ouă va intra prin acele fisuri.
Ouăle se pun într-un vas suficient de încăpător. Ele trebuie să stea într-un singur strat. Dacă le puneți unele peste altele se vor crăpa foarte ușor.
Citeste si: Cum să vopsești natural ouăle de Paște. Trucul pentru un luciu perfect
Cum să obții ouă fierte tari, moi sau cleioase
Aici intervine problema legată de timpul de fierbere.
Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro
Ouă fierte moi
Pentru a obține ouă moi trebuie să le lăsați fix trei minute în apa fierbinte. Cum vor fi în interior? Gălbenuşul oului va fi un lichid gros, iar lbuşul este în cea mai mare parte solid.
Citeste si: Rețete delicioase și ușoare de pască
Ouă fierte cleioase
12 minute- atât trebuie să țineți ouăle în apa fierbinte dacă vreți ouă cleioase. Albuşul este ferm, dar nu uscat. Gălbenuşul nu este umed, dar nici complet uscat. Va fi ușor moale.
Citeste si: Paște Ortodox 2021. Când pică sărbătoarea Învierii Domnului
Ouă fierte tari
Țineți-le în apa fierbinte timp de 15 minute. Gălbenuşul nu este deloc umed, iar albuşul este ferm complet.
La final, scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece.
Citeste si: Dezlegare la ulei și vin în timpul Postului Paștelui