Cât se fierbe dulceaţa de gutui: Reţeta buncii. Vă prezentăm o rețetă de dulceață de gutui delicioasă, pe care bunicile noastre obișnuiau să o pregătească în fiecare toamnă.
Cât se fierbe dulceaţa de gutui: Reţeta buncii. A venit sezonul gutuilor, așa că mai jos îți spunem cum să faci cea mai gustoasă dulceață de gutui după rețeta bunicii. Este foarte simplă și rapid de făcut, iar gustul este savuros și ideal de consumat împreună cu un desert.
Mai întâi, pregătește gutuile, spală-le bine și taie-le pe jumătate. Curăță-le de cotor și taie-le cubulețe.
După care, pune apa într-o oală adâncă. Iar când începe să fiarbă adaugă gutuile, zeama și coaja de lămâie.
Amestecă din când în când și las-o să fiarbă până ce gutuia se înmoaie, aproximativ 10 minute. Totodată, ai grijă ca atunci când dulceața de gutui cubulețe se află pe foc, sa nu uiti să amesteci!
Mai apoi trebuie sa adaugi zahărul și să dea din nou în fiert. Amestecă bine până când se dizolvă tot zahărul. Lasă-l la foc mediu până ce dulceața devine rozalie și are consistența dorită, aproximativ 30-50 minute.
La final, pune dulceața de gutui cubulețe în borcane sterilizare și închide-le bine.