Cât te costă să pornești o afacere cu un food truck în București. Sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le ai în vedere din start: tipul de rulotă, locația, obținerea autorizațiilor, personalul de bucătărie și servire, oferta de meniu, stabilirea unor prețuri competitive. Ca să ai succes în afacerea cu food truck, ai nevoie desigur de un plan de afaceri bine întocmit. În plus, trebuie să analizezi exact care e concurența în zona în care te plasezi și cu ce produse ai putea să dai lovitura.

Costurile pe care le ai cu un food truck sunt mult mai mici, în mod obișnuit, decât închirierea unui spațiu fix pentru o afacere cu mâncare. În plus, dacă vezi că nu mai este un vad comercial bun în zona în care te afli, te poți muta ușor în alt loc.

Citeste si: VIDEO- Controale la sânge în magazine.Autoritățile nu iau alte măsuri

Prima investiție: rulota

Pentru o afacere de tip food truck ai nevoie în primul rând de un anumit model de rulotă, care să fie dotată cu tot echipamentul necesar. Este important să aibă generator electric și containere pentru apă, să aibă sistem de iluminat interior și exterior.

La fel de importante sunt sistemul de ventilație al rulotei (o hotă specială, care elimină aburul), dotarea cu cu echipamente frigorifice, aragaz și recipiente pentru depozitarea ingredientelor.

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Veste bună pentru bucureșteni. Ce a decis azi Guvernul interimar

Atenție la locația aleasă!

Un detaliu important este locul în care vei amplasa rulota pentru a vinde produsele. Trebuie să ai o parcare disponibilă și să respecți legislația rutieră, adică să obții autorizațiile necesare de la autoritățile locale. Te poți orienta spre o zonă de birouri sau o zonă comercială, intens populată.

Provocarea asta va fi mai grea decât crezi, pentru că zonele cu vad comercial, unde sunt multe birouri, sunt deja foarte aglomerate și nu prea au locuri de parcare libere.Trebuie să te interesezi din timp cu privire la soluțiile existente și eventual să închiriezi un loc de parcare bine ales.

Este un business expus la condițiile meteo, astfel că vânzările pot să varieze în funcția de capriciile vremii. Avantajul este că poți să vinzi și în sezonul rece alimente și băuturi fierbinți, de exemplu vin fiert sau ceai, capuccino și cafea etc.

Citeste si: Țara care a renunțat la vaccinul anti-COVID

Costurile totale ale afacerii

Investiția inițială ia în calcul costul rulotei, al mobilierului și echipamentelor necesare, cheltuielile cu autorizațiile, materia primă și salariile plătite. Poate fi o afacere de familie, adică să plătești salarii unor rude, cu condiția să se priceapă la gătit.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Dacă nu acoperi acest aspect, poate cel mai important dintre toate, trebuie să angajezi un bucătar bun- iar aici costurile lunare sunt ridicate (minim 5000 lunar, salariul brut). Ai și varianta de a urma tu însuți cursuri de specialitate. Dar, atenție! va trebui să gătești în fața clienților și să te miști cât mai repede posibil.

Una peste alta investiția pleacă de la 15.000-20.000 de euro și ar putea ajunge chiar la 25-30.000 euro. Sunt șanse bune, însă, să recuperezi banii după un an sau doi și să treci pe profit net.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si