Astazi discutam despre chinurile unei rosii, a unui cartof sau a pepenilor, de pe camp si pana la noi in farfurie. Nu-i nicio exagerare la mijloc. E un drum complicat, cu denivelari fara numar care ne scumpesc mancarea.

Ecuatia zilei e cat se poate de simpla. Pretul legumelor si al fructelor creste chiar si de 5 ori de la producator si pana in piata sau in farfurie.

Cum ar trebuie sa arate situatia?

,Un drum drept de la producator si pana la client, cum se intampla aici. Vedeti, nu-i nicio filozofie la mijloc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In schimb, un drum cu prea multe viraje complica lucrurile si mareste preturile.

Intram in 5 hipermarketuri diferite si comparam tarifele.

Un kilogram de rosii are preturi cuprinse intre 2 lei si 49 de bani si 3 lei si 49. Deci, observam o diferenta de un leu. Care este pretul la producatorii care vand in cantitati mari?

Asadar, rosiile ajung in oras cu un pret de aproximativ 1,5 lei.

In piete pretul este de 5 lei pe kilogram. La marginea orasului platim  3 sau 4 lei. Concluzia e simpla. Cel mai ieftin este sa ne facem aprovizionarea direct de la producatori, insa pentru mai multe zile, in asa fel incat drumul cu masina sa se justifice.

Pamantul e o afacere excelanta, nu? Teoretic, raspunsul e da. In practica, descoperim o multime de probleme..

Urmariti materialul integral mai jos:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si