Close sidebar
Close sidebar

Cat te costa sa-ti hranesti familia cu fructe si legume exclusiv romanesti

Mancam scump, din import, si de calitate indoielnica! Intre timp, producatorii romani sunt nevoiti sa arunce marfa sau sa o vanda pe nimic intermediarilor. Cum putem sa punem pe masa legume si fructe romanesti ieftine, aflam din rubrica stirilor Kanal D ,,Cat te costa?"!

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Astazi discutam despre chinurile unei rosii, a unui cartof sau a pepenilor, de pe camp si pana la noi in farfurie. Nu-i nicio exagerare la mijloc. E un drum complicat, cu denivelari fara numar care ne scumpesc mancarea.

Ecuatia zilei e cat se poate de simpla. Pretul legumelor si al fructelor creste chiar si de 5 ori de la producator si pana in piata sau in farfurie. Cum ar trebuie sa arate situatia?

,Un drum drept de la producator si pana la client, cum se intampla aici. Vedeti, nu-i nicio filozofie la mijloc.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In schimb, un drum cu prea multe viraje complica lucrurile si mareste preturile.

Intram in 5 hipermarketuri diferite si comparam tarifele.

Un kilogram de rosii are preturi cuprinse intre 2 lei si 49 de bani si 3 lei si 49. Deci, observam o diferenta de un leu. Care este pretul la producatorii care vand in cantitati mari?

Asadar, rosiile ajung in oras cu un pret de aproximativ 1,5 lei.

In piete pretul este de 5 lei pe kilogram. La marginea orasului platim  3 sau 4 lei. Concluzia e simpla. Cel mai ieftin este sa ne facem aprovizionarea direct de la producatori, insa pentru mai multe zile, in asa fel incat drumul cu masina sa se justifice.

Pamantul e o afacere excelanta, nu? Teoretic, raspunsul e da. In practica, descoperim o multime de probleme..

Urmariti materialul integral mai jos:

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI