Astazi discutam despre chinurile unei rosii, a unui cartof sau a pepenilor, de pe camp si pana la noi in farfurie. Nu-i nicio exagerare la mijloc. E un drum complicat, cu denivelari fara numar care ne scumpesc mancarea.
Ecuatia zilei e cat se poate de simpla. Pretul legumelor si al fructelor creste chiar si de 5 ori de la producator si pana in piata sau in farfurie.
,Un drum drept de la producator si pana la client, cum se intampla aici. Vedeti, nu-i nicio filozofie la mijloc.
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
In schimb, un drum cu prea multe viraje complica lucrurile si mareste preturile.
Intram in 5 hipermarketuri diferite si comparam tarifele.
Un kilogram de rosii are preturi cuprinse intre 2 lei si 49 de bani si 3 lei si 49. Deci, observam o diferenta de un leu. Care este pretul la producatorii care vand in cantitati mari?
Asadar, rosiile ajung in oras cu un pret de aproximativ 1,5 lei.
Pamantul e o afacere excelanta, nu? Teoretic, raspunsul e da. In practica, descoperim o multime de probleme..
Urmariti materialul integral mai jos: