Close sidebar
Close sidebar

Cât timp poți să păstrezi sarmalele în frigider. Nu rămân proaspete pentru foarte mult timp

Tu știai că poți păstra sarmalele la frigider doar pentru câteva zile? Dacă le mănânci după acest termen poți chiar să ajungi la spital.

Antonia Cioanca,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sarmalele stau mereu la loc de cinste pe masa de sărbătoare. De cele mai multe ori, românii pregătesc mult mai multe bucăți decât pot să consume în cele 3 zile ale Crăciunului.

Sarmalele se păstrează bine la frigider, însă este foarte important de știut că nu rămân bune de mâncat pentru o perioadă foarte îndelungată, chiar dacă sunt ținute la rece.

Citește și: Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților

Citeste si: Cutremur vineri dimineață în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs- kanald.ro

Citeste si: Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească- wowbiz.ro

Citeste si: Rușii au vrut să prăbușească avionul azer în mare, ca să scape de dovezi. Flightradar publică traiectoria 3D a zborului- antena3.ro

Citește și: VIDEO Crăciunul, prea scump pentru unii români. Sărbătoresc Nașterea Domnului când prețurile se ieftinesc

Câte zile poți păstra sarmalele la frigider fără să-și schimbe gustul

Nu foarte multă lume știe, dar termenul maxim recomandat în care sarmalele pot fi păstrate la frigider este de 5-6 zile. În cazuri excepționale, acestea pot să reziste chiar și o săptămână, dar niciodată mai mult.

Dacă sunt consumate la mai mult de o săptămână după ce au fost făcute, sarmalele pot fi alterate și pot să provoace toxiinfecții alimentare și stare de rău.

Totuși, în cazul în care vreți să păstrați sarmalele pentru mai mult timp, acestea pot fi congelate. În acest timp, termenul maxim până când pot fi consumate crește la 10 luni, dacă sarmalele au fost gătite și 3-4 luni dacă sarmalele sunt crude.

Sarmalele crude rezistă mult mai puțin la congelator decât cele care sunt deja gătite pentru că varza poate să devină mult prea fragilă în timp și poate să se rupă atunci când sarmalele crude o să fie puse la fiert.

Citește și: ILUZIE OPTICĂ Găsește ursul din imagine. Foarte puțini reușesc în mai puțin de 5 secunde

Citește și: VIDEO „Trebuie să găsești elementele care îl fac realist”. „Mămăliga cu sarmale”, un nou tip de desert

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI