Câtă apă trebuie să bei în zilele caniculare de vară. Zilele de vară se resimt deja în aerul inspirat de români, iar specialiștii ne recomandă să nu neglijăm hidratarea corespunzătoare. 

Câtă apă trebuie să bei în zilele caniculare de vară

Câtă apă trebuie să bei în zilele caniculare de vară

Câtă apă trebuie să bei în zilele caniculare de vară

[Sursa foto: PixaBay]

În zilele caniculare de vară, specialiștii ne recomandă să ne hidratăm corespunzător, să consumăm cât mai multe lichide, dar să nu uităm de cel principal: apa. 

Citește și: Începe vara astronomică

Într-o zi obișnuită, nutriționiști recomandă consumul a cel puțin 1,5 până la 2 litri de  apă. În  zilele  călduroase însă, precum cele de vară, se recomandă să consumăm cel puțin 2,5 litri de lichide, chiar dacă nu ne este sete.

Atunci când este prea cald, corpul nostru nu își mai poate regla temperatura. Atunci când apar simptome precum setea intensă, durerile de cap și greața, e dovada clară că suntem deja deshidratați.

Câta apă trebuie să bei pe caniculă în funcție de vârstă

Lichidele ajută să se prevină acest lucru, însă cantitatea necesară nu este aceeași pentru toată lumea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dacă aportul de apă recomandat este de 1,5 litri pe zi, vârsta, starea de sănătate și activitatea fizică și specificul consumatorului sunt factori care pot crește aportul de apă necesar, în special în perioade de căldură puternică.

Aporturile tuturor nou-născuților sunt de obicei acoperite de alăptare sau lapte. Pe de altă parte, pentru sugari, nevoia lor de apă este de trei ori mai mare decât cea a adulților. Între 4 și 13 ani, un copil trebuie să consume 1,17 litri pe zi. Apoi, de la vârsta de 14 ani, contribuția sa este echivalentă cu cea a adulților ”, au declarat nutriționiștii, potrivit Playtech.

 

 

Cei mici, precum și persoanele în vârstă, prezintă un risc mai mare de deshidratare, iar consecințele asupra sănătății lor sunt și mai accentuate în perioadele caniculare.

Citește și: Temperaturile cresc în toată țara, însă sunt așteptate tot mai multe fenomene extreme

Nevoile lor de apă sunt mai mari decât cele ale adulților și se ridică la 1,7 litri pe zi după vârsta de 65 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si