Cand vine vorba de aplicarea principiilor sanatoase, romanii sunt specialisti. Aud o informatie de 'ici, una de 'colo, mai trag o privire pe internet, le combina si...situatia este gata rezolvata. Insa, cand vine vorba de sanatate, nimic nu trebuie facut dupa ureche.

Ati auzit bine! Chiar si apa ar trebui consumata in mod rational, daca vrem ca organismul sa nu fie afectat.

„Vara ar trebui consumat 40 ml de apa pe kg corp, iar toamna, iarna cand nu mai transpiram atat de mult, 30-35 de ml apa pe kilogram corp”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Romanii sunt extremisti: fie beau prea putina apa, fie prea multa. In timp ce un consum redus duce la deshidratare si pierderea unor minerale din corp, o cantitate prea mare are alte efecte, la fel de nocive: „apare ceea ce numim hiponatremie, adica prea putin sodium, sodiul in mod normal ar trebui sa fie 136-145 ml echivalenti pe litru si el scade f tare”.

O greseala frecventa pe care toti o facem cand vine vorba de hidratare este sa punem la socoteala consumul oricaror alte lichide in afara de apa, ba chiar si al legumelor si al fructelor.

Insa lucrurile nu sunt atat de simple.

„Cand vorbim de lichide de hidratare adunam: apa, ceai neindulcitite pe care le consumam”, spune medicul.

"Daca avem gustari normale, de 200-400 g fructe de 2 ori pe zi, categoric lichidele se consuma la fel, 30-40 ml de litre de apa pe kilogram corp”, mai spune medicul.

Apa este obligatorie si nu trebuie sa lipseasca niciodata din dieta zilnica.

Insa ca orice lucru, daca este prea mult, strica. Nu fortati niciodata stomacul sa accepte cantitati mari, dintr-o data. Calculati intotdeauna conform greutatii si efortului fizic pe care-l faceti si lasati corpul sa faca restul. Va va cere el, atunci cand are nevoie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si