Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D: „De unde pasiunea asta pentru senzațiile tari, pentru adrenalină și nu numai?”

Cătălin Prunariu, director operațional de zbor: „Aș spune că din familie. Tatăl meu a zburat în Cosmos, cred că știe toată țara lucrul acesta, am crescut în acest mediu, mama mea este inginer de aviație, au făcut facultatea împreună.”

Admirat, lăudat și invidiat deopotrivă, Cătălin Prunariu este pilotul pentru care văzduhul pare să nu mai aibă niciun secret.

Cu o moștenire familială destinată succesului, Cătălin și-a început aventura aeriană destul de târziu. Mai întâi a făcut performanță în finanțe, cu cifrele, apoi a cucerit domeniul tehnologiei, iar când pământul nu mai avea secrete pentru el a urcat în aer.

Citește și: VIDEO- Cei mai buni piloți au făcut spectacol în munții Maramureșului. Iubitorii sportului au putut admira cele mai puternice mașini

Cătălin Prunariu, director operațional de zbor: „După parașutism, am început cu aviația sportivă, am zburat mici, Z-lin, X-tra, Vilga...cam tot ce se zbura la Aeroclubul României la momentul respectiv. Practic, Aeroclubul României a fost piatra de temelie a carierei mele de pilot.”

Și nu s-a oprit aici. Și-a dorit să se perfecționeze îna crobația aeriană și a reușit.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cătălin Prunariu, director operațional de zbor: „Senzații tari acolo! Foarte tari! Am făcut acrobații acolo, 10 ani de zil, mi-a luat 10 ani să ajung la nivelul cel mai înalt de acrobat, dar ulterior am zburat 10 ani în formația de acrobație „Hawks of Romania” am făcut meeting-uri, am participat la concursuri.”

Dragostea pentru zbor și motoare a început încă de la grădiniță, insuflată de tatăl său, chiar dacă la acel moment nu era încă conștient.

Cătălin Prunariu, director operațional de zbor: „Când mă întreba lumea unde este tata, le spuneam „Tata este plecat în delegație, în Cosmos”. Pentru mine, era ceva normal. Toți colegii mei de grădiniță erau copii de comonaut, pentru mine era ceva normal.”

În fața manșei, Cătălin Prunariu se simte cu adevărat „acasă”. Iubește să piloteze și a reușit să intre în istorie cu zborul inaugural, desfășurat în calitatea de comandat al navei, operat pe aeroportul Internațional Brașov. Cursa de la Ghimbav a fost, la nivel mondial, cel mai urmărit zbor de pe aparatele radar.

Cătălin Prunariu, director operațional de zbor: „A fost un zbor sentimental. Dacă privim strict tehnic acest zbor, a fost unul normal. Ne-a ajutat și vremea, o vreme foarte bună. În schimb a fost un zbor sentimental, tatăl meu este din Brașov, eu am copilărit în Brașov. Ulterior, când am zburat la Aeroclubul României, am zburat foarte mult pe aerodrumul din Ghimbav și cumva, a fost așa, o reîntoarcere la orgini.”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Din afară poate părea simplu, însă drumul spre mansa unei aeronave nu este deloc ușor. Domeniul aviației este extrem de strict, impune reguli și condiții pe care nu oricine le poate îndeplini. Iar dincolo de abilitățile profesionale, un pilot are nevoie de o forță psihică cu care poate să mute munții. Când ești în aer, nimic altceva nu mai contează.

Viața i-a oferit situații care i-au testat abilitățile și capacitățile. A antrenat piloți, a coordonat zboruri, a manageriat oameni. Însă dincolo de toate funcțiile pe care le-a ocupat, cea mai dragă rămâne cea din cabina de pilotaj sau cockpitt-ul, cum îi spun piloții.

„Sunt recunoscător pentru educația primită și șansa pe care mi-au dat-o să am acces la informație”

În familia pilotului pasiunea pentru zbor pare să curgă prin vene, iar fiul lui Cătălin și-ar dori să îi calce pe urme, așa cum și acesta, la rându-i a prins pasiunea tatălui.

Cătălin Prunariu, director operațional de zbor: „Pentru ce îi sunteți recunoscător tatălui dumneavoastră? Și tatălui și mamei, pentru educația pe care mi-au oferit-o și pentru șansa pe care mi-au dat-o să am acces la informație, să fiu un om educat. Și cam același lucru și eu să-i insuflu acum copilului meu, băiatului meu.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si