Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Câte clădiri cu bulină roșie sunt în București. În ultimii 30 de ani au fost reabilitate doar 30 de blocuri cu risc seismic

Clădiri cu bulină București. Aproximativ 200 de seisme au loc în fiecare an în România. Clădirile vechi au de suferit de la un cutremur la altul, dar în același timp ele pot produce accidente sau chiar pot duce la pierderea de vieți omenești. Bucureștiul se numără printre orașele cu cele mai multe clădiri marcate cu bulină roșie.

Madalina Grigore,

Câte clădiri cu bulină roșie sunt în București. În ultimii 30 de ani au fost reabilitate doar 30 de blocuri cu risc seismic


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Clădiri cu bulină București. Bucureștiul se numără printre orașele care, în caz de cutremur, ar avea foarte multe pierderi. Principala îngrijorare în cazul unui cutremur de magnitudine mare o găzduită care are bulină roșie. Iată câte astfel de clădiri există în Capitală și câte au fost consolidate!

Câte clădiri cu risc seismic există în București

Capitala are mai mult, nici mai puțin de 363 de clădiri incluse în I de risc seismic, potrivit datelor publicate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Legea prevede ca în clasa I de risc seismic sunt incluse „construcții cu risc ridicat de prăbușire la cutremurul de proiectare stării limitate ultime”.

Nici clădirile aflate în clasa a II-a de risc seismic nu sunt puține la număr. Mai exact, 373 de blocuri cu bulină pot fi grav avariate și pot pune în pericol viețile oamenilor într-un cutremur de mare magnitudine.

Citește și: Cinci dintre cele mai vechi clădiri din Capitală. Sunt emblematice pentru arhitectura Bucureștilor

Primăria are pe listă aproape 1.600

de clădiri incluse în categoria „urgențe”. Sunt clădiri pentru care s-a decis consolidarea la finalul anilor 1990 și care corespund în 2022 clasei I de risc seismic. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Specialiștii consideră că seismul reprezintă un factor de risc major pentru Capitală.

În ultimii 30 de ani au fost reabilitate 30 de blocuri cu bulină roșie

În 2021, pentru o singură clădire cu risc seismic au început procedurile de consolidare, fiind vor ba despre cea din strada Bărăției nr. 50, potrivit HotNews.ro.

În ultimii 30 de ani, în Capitală, se pare că au fost consolidate 30 de clădiri. În ceea ce privește situația clădirilor cu risc seismic din București, lucrurile stau astfel:

  • clasa I risc seismic: 363
  • clasa a II-a risc seismic: 373
  • clasa a III-a risc seismic: 116
  • urgențe: 1.542

În cazul unui cutremur asemănător cu cel din 1.977, trei sferturi din populația României ar avea de suferit într-un fel sau alt, potrivit unui raport din 2016 al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: peste 42.000 de morți, 300.000 de răniți, peste 850 de kilometri de infrastructură de transport distrusă, pierderi materiale de peste 25 de miliarde de euro. Aceste cifre sunt îngrijorătoare. Una dintre cele mai afectate zone ar fi Bucureștiul. 

Citește și: Cutremur puternic în Italia

Citește și: Cutremur puternic în Italia

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI