Multe persoane își încălzesc locuințele cu centrale termice, însă de multe ori aleg să le seteze la o temperatură mult prea mare. Dacă nu se respectă un număr de grade optim în locuință, facturile pot fi mult mai mari și chiar poate exista un disconfort, pentru că o temperatură mult prea mare nu este benefică pentru corpul uman.

Specialiștii spun că, cu cât temperatura setată la termostat este mai mică, cu atât consumul de gaze va fi mai mic și astfel facturile nu o să mai fie atât de costisitoare.

 

Citește și: VIDEO Este ultima iarnă cu prețuri plafonate la facturi! Românii vor plăti dublu la curent și gaze: "O tragedie. Nu ne permitem"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Silviu Prigoană a fost înmormântat azi. Mesajul transmis de familia acestuia- antena3.ro

Citeste si: De ce a murit Silviu Prigoană. Cauza decesului a fost sabilită de legiști- wowbiz.ro

centrala termica, facturi, iarna

La câte grade trebuie să programezi centrala termică dacă vrei o temperatură perfectă în casă

Specialiștii spun că cea mai bună temperatură optimă pentru locuință este de 22 de grade Celsius. Totuși, unii experți spun că oamenii ar trebui să aibă în casă între 18 și 20 de grade Celsius, mai ales pe timpul nopții, pentru că gradele din încăpere au un impact semnificativ asupra calității somnului.

Pentru o temperatură constantă în locuință, specialiștii recomandă utilizarea unui termostat. Dispozitivul, care și măsoară temperatura din încăpere, poate să comande centrala. Astfel, dacă temperatura scade prea mult sub cea setată inițial, pornește automat centrala.

„Pentru un somn de calitate, odihnitor, se recomandă temperaturi mai scăzute în locuință, mai exact între 18 și 20 de grade Celsius. Însă, când vorbim de o setare optimă, temperatura comfortabilă pentru somn este diferită de la o persoană la alta.

Sunt persoane care pot dormi cu o setare a căldurii pe timpul nopții chiar și la 19 grade Celsius, dar și alte persoane care preferă peste 23-24 de grade Celsius.

Ideal ar fi ca temperatura setată pe timpul nopții să nu se depășească 24 de grade Celsius și să fie o căldură distribuită uniform în locuință, astfel încât să nu existe schimbări mari de temperatură dintr-o încăpere în alta”, a precizat Răzvan Lungu, medic specialist Pneumolog atestat în Somnologie, pentru Digi24.

Citește și: Guvernul caută în continuare soluții pentru facturile la energie. Ciucă: "Discutăm despre o decizie pentru o piaţă semi-reglementată"

centrala termica, facturi, iarna


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si