Câte persoane au voie la o petrecere de Revelion? Petrecerile sunt interzise în noaptea de Revelion, cu toate că autoritățile nu pot intra în spațiul privat pentru numărarea persoanelor aflate într-un domiciliu. „Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a declarat recent secretarul de stat Raed Arafat.

Pentru românii care se află în pensiuni sau hoteluri la munte, secretarul de stat a spus că „soluția cea mai onorabilă și cea mai corectă” este ca cei care vor să petreacă Revelionul este „să ducă mâncarea în cameră, să sărbătorești ca și cum ai fost acasă”, pentru a nu exista contact „intens” între persoane în sălile de evenimente. 

Citeste si: ”Stai acasă revelionul acesta". Mesajul Ministerului Sănătății din ajunul Anului Nou

Verificări mai dure de Anul Nou, a transmis joi purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog (vezi declarația VIDEO mai jos)

Câte persoane au voie la o petrecere de Revelion

Românii trebuie să știe că a rămas în vigoare interdicția de deplasare 23.00 – 5.00, cu excepțiile prevăzute de lege. În Capitală, metroul nu va circula în noaptea de Revelion, după cum a anunțat joi Metrorex.

Raed Arafat a spus clar încă de la jumătatea lunii decembrie că măsurile actuale nu vor fi relaxate nici măcar de Sărbători.

Secretarul de stat din MAI a menţionat că în noaptea dintre ani nu vor fi organizate petreceri sau concerte publice.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Adunările publice sunt interzise, iar circulaţia este limitată de la ora 23:00- este răspunsul prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, întrebat dacă în noaptea de Revelion bucureștenii vor putea ieși în fața blocului, cu artificii.

Revelion 2021: Circulația interzisă după ora 23.00

Conform unui comunicat de presă al Poliției, circulația e permisă după ora 23:00 doar pentru următoarele motive:
● deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
● deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
● deplasări în afara localităţii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
● deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie”, spun poliţiştii.

Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile începând de luni, 14 decembrie, potrivit unei hotărâri de guvern.

Citeste si: Patriarhia Română, anunț fără precedent în Ajunul Anului Nou. Când are loc, de fapt, slujba de Anul Nou

Jandarmeria: Nu ne relaxăm de Revelion

"În fiecare an, în perioada sărbătorilor intensificăm numărul de forțe.

Nici acest an nu face excepție. Pe lângă pericolele din fiecare an în această perioadă, avem și context pandemic, avem în continuare restricții. Nu ne relaxăm și sfătuim și cetățenii să nu se relaxeze prea mult, pentru că e importantă sănătatea", a declarat la Digi24 Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Întrebat dacă se vor da amenzi și de Revelion, oficialul Jandarmeriei a răspuns: "Ori de câte ori am constatat o încălcare a legii, nu am fost ezitanți. Pentru sănătatea colectivă, nu vom face nici de această dată foarte multe excepții, pentru că îndemnăm pe toată lumea să respecte regulile. Începem cu exemplul personal. Vedem jandarmi cu masca, mănuși, păstrăm distanța fizică și îndemnăm pe toată lumea să facă la fel".

Citeste si: Program malluri de Revelion 2021. Ce magazine rămân deschise

MAI: Număr mare de polițiști pe străzi în noaptea de Revelion

Angajații MAI vor acorda o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în Noaptea de Revelion când în mod tradițional se organizau petreceri, cu număr mare de oameni fie în case private sau în diferite localuri, fie în spații deschise.

Numărul forțelor MAI mobilizate pentru ultima noapte din an va fi în medie cu 12% mai mare față de celelalte zile din minivacanță.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Având în vedere contextul epidemiologic actual și măsurile de protecție sanitară, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus suplimentarea efectivelor care vor acționa în minivacanța de Revelion pentru a proteja siguranța și sănătatea românilor. Începând de astăzi, 31 decembrie, și până duminică, 3 ianuarie, în fiecare zi, vor acționa, în medie, aproximativ 24.500 de angajați MAI, cu 14% mai mulți față de anul trecut. Acestora li se adaugă și 2.300 de polițiști locali. Efectivele de ordine publică vor avea o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2", a transmis purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si