Close sidebar
Close sidebar

Cățelul Doberman i-a salvat viața. Era în fază terminală și avea nevoie urgentă de un transplant de rinichi

O femeie de 44 de ani, care fusese diagnosticată cu o boală gravă de rinichi și care avea o speranță limitată de viață dacă nu găsea un donator compatibil, a fost ajutată de cățelul ei, ca printr-un miracol.

Sorin Negru,

Lucy Humphrey și cățelul salvator

[Sursa foto: BBC News]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Un chirurg mi-a spus că este o singură șansă la 22 de milioane ca să găsesc potrivirea perfectă pentru transplant”, a povestit Lucy Humphrey.

Nu se știe niciodată de unde sare iepurele, spune un proverb românesc. Dar în acest caz a fost un cățel Doberman care a sărit în ajutorul stăpânei sale.

Citește și: Un bărbat este cercetat penal după ce a împușcat patrupedul vecinilor

Lucy Humphrey suferea de insuficiență renală după ce a fost diagnosticată cu Lupus, o afecțiune care provoacă inflamație la inimă, plămâni, ficat, rinichi și articulații.

Medicii i-au spus că nu mai are mult de trăit dacă nu găsește donatorul pentru un transplant de rinichi, potrivit BBC News.

"O necunoscută întâlnită pe plajă mi-a salvat viața"

Lucy și partenerul Cenydd Owen, în vârstă de 49 de ani, din Caerphilly, Țara Galilor de Sud, trebuiau să-și ia camioneta pentru o pauză de weekend la Aberystwyth, la 120 de km distanță.

Citește și: Tragedia unei familii din Olt: Doi copii au rămas orfani după ce mama le-a murit la a doua naștere, iar tatăl lor s-a stins din viață ieri, la aproape trei ani de la decesul femeii

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dar pacienta nu se simțea suficient de bine pentru călătoria lungă, așa că s-au dus la cea mai apropiată plajă, unde s-a petrecut "întâlnirea miraculoasă".

Ce s-a întâmplat? Cățelul Doberman a adulmecat un donator de rinichi „perfect” pentru stăpâna sa aflată pe moarte, împotriva șanselor de unul la 22 de milioane!

Lucy Humphrey și-a luat câinii Jake și Indie la plajă în ziua respectivă, iar Indie a fugit țintă la o străină aflată la 100 de metri distanță și nu a vrut să o lase în pace.

Humphrey, care mai avea maxim cinci ani de trăit, și-a cerut scuze lui Katie James, în vârstă de 40 de ani, iar cele două femei au început să vorbească și apoi s-au împrietenit.

Katie James a descoperit că Lucy Humphrey s-a înscris pe lista de un transplant de rinichi și i-a dezvăluit că tocmai a intrat în registrul donatorilor.

În mod incredibil, s-a dovedit că organismele celor două femei sunt compatibile- adică acea potrivire de unu la 22 de milioane!

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Lucy Humphrey și salvatoarea ei

Operația de transplant a avut succes

După ce doamna James s-a oferit voluntară, cele două femei au mers la Spitalul Universitar din Wales din Cardiff pe 3 octombrie anul trecut.

Operația a fost un succes, iar Lucy este acum complet recuperată și trăiește o viață normală și fericită. Ea a spus: „Am avut mare nevoie de acest transplant, eram pe lista de așteptare de câțiva ani".

Donatoarea a declarat și ea: "Mă simt foarte norocoasă că am cunoscut-o pe Lucy, știu că a funcționat și știu că ea este acolo și își trăiește viața. Pentru mine, nu a fost nimic negativ. Este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată și mă simt atât de mândră de mine, iar familia mea este mândră de mine."

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI