Close sidebar
Close sidebar

Câţi bani se dau la o nuntă în 2022?

Nunta este unul din evenimentele cu cea mai mare importanță din viața unui cuplu. Organizarea unui astfel de eveniment nu este foarte ușoară, fie că este organizată chiar de miri fie că apelează la o firma organizatoare de evenimente. Fiecare detaliu contează și necesită timp și foarte multă atenție pentru ca rezultatul să fie cel așteptat.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19, foarte multe cupluri care își programaseră nunțile au renunțat la „marele eveniment”. Incertitudinea legată de posibilitatea organizării unor evenimente cu un număr mai mare de participanți, imposibilitatea de a-și invita toți prietenii și rudele, îmbolnăvirile apărute în urma virusului, au fost principalele motive ale amânării nunților pentru anul viitor.

Citeste si: Candy Barul- O necesitate la evenimentele importante sau un moft?

Altfel spus, dacă pandemia va permite, cel mai probabil, 2022 va fi anul cu foarte multe nunți. Dacă și tu ai printre cunoscuți persoane care urmează să se căsătorească în 2022, cu siguranță te-ai întrebat cât mai merge darul la o nuntă în această perioadă.

Dacă nu ești prea obișnuit cu nunțile și nu știi ce sumă să oferi în dar, există câteva lucruri de luat în considerare – bugetul, relația ta cu fericitul cuplul și dacă vii singur sau însoțit la nuntă. Prin acest articol încercăm să oferim răspuns la toate întrebările tale.

Care este bugetul alocat organizării unei nunți?

Care este  ecuația magică  prin care afli darul potrivit pentru nunta la care participi? Te uiți la cât este de fastuos decorat sau la cât de sofisticat arată meniul? Cum se stabilește magica sumă?

Cine dictează criteriile care să te ghideze atunci când oferi darul de nuntă?

De la logodnă și până la marele eveniment durează în medie 12-14 luni, vreme în care majoritatea își planifică marele eveniment. Mirii își alocă bugetul direct proporțional cu elementele pe care le consideră esențiale pentru un astfel de eveniment. Tortul 76%, florile, 74% și muzica 72%.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Bugetul unei nunți în România variază între 6.000 și 10.000 de euro, excluzând locația și meniul de nuntă, dar cifrele arată că, de multe ori, mirii ajung să cheltuiască cu până 30% mai mult decât și-au propus inițial.

Bugetul alocat unei nunți în România poate împărți astfel: rochia, care costă între 3.000

și 5.000 de lei, costumul costă între 2.500 de lei și până la 3.500 de lei, pantofii costă 500 lei, iar verighetele costă de la 2.000 de lei până la 3.000 de lei.

Câți bani se dau la o nuntă în 2022?

Dacă ești socru trebuie să bagi mâna adânc în buzunar, dacă ești nas, la fel, frate sau sora clar că trebuie să cotizezi peste medie. Dacă ești o cunoștință, colegă de muncă, verișoara sau prietenă trebuie să te informezi.

Citeste si: Nuntă de vis în mijlocul naturii

După cum spuneam, suma dăruită mirilor se învârte în jurul prețului meniului. De regulă suma corectă pe care trebuie să o dai este calculată după o formulă foarte simplă: prețul meniului x 2. Astfel, dacă meniul e 150 lei/persoană, dai 300 lei, dacă e 200 lei dai 400 de lei și așa mai departe.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De multe ori se întâmplă ca meniul să coste foarte puțin sau foarte mult. Ce te faci când afli că meniul costă 500 de lei/persoană, prezența ta este obligatorie iar bugetul nu îți permite să oferi 1000 de lei? Dacă mirii și-au permis un astfel de meniu, cu siguranță banii nu reprezintă cel mai important aspect al nunții. Astfel, 400 sau 500 de lei, este suficient cât să nu te simți stânjenit.

La fel se întâmplă și când meniul costă foarte puțin. Dacă acesta ajunge la 70 lei, nu poți să îi oferi chiar 140 lei. Ai putea, dacă nu ai fost mulțumit absolut deloc de serviciile oferite, dar cu siguranță nu te-ai simți în largul tău după…

În concluzie, pentru o persoană cu un venit financiar mediu și care nu are o legătură foarte strânsă cu mirii, darul de nuntă se poate încadra între 300 și 400 de lei de persoană.

Citeste si: Când nu se fac nunţi în 2022

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI