Forţele de Apărare ale Israelului au anunțat creșterea numărului de ostatici ai Hamas. Astfel, în acest moment, 222 de persoane sunt confirmate ca ostatice Hamas.

Mulți dintre ostatici sunt cetățeni străini

Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a dat mai multe explicații legate de creșterea lentă a numărului ostaticilor. Un număr mare dintre ostatici sunt cetățeni străini și a fost nevoie de mai mult timp pentru a face toate formalitățile și a contacta familiile acestora mai întâi.

"Lucrăm pe toate căile pentru a elibera ostaticii şi a-i aduce acasă", a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului.

Citește și: Ziua 17 război Israel-Hamas: Primele ciocniri în interiorul Fâșiei Gaza între israelieni și Hamas. Unde se ascund teroriștii și ce strategie au

Anunțul făcut de MAE despre criza ostaticilor

Anunțul făcut de MAE despre criza ostaticilor

[Sursa foto: Profimedia]

Anunțul făcut de MAE despre criza ostaticilor

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a făcut un anunț important sâmbătă. Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene, un român cu dublă detățenie, israeliană şi română, este ostatic în Fâșia Gaza. Inițial, acesta fusese anunțat ca dispărut.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel şi menţin contactul cu autorităţile israeliene”, mai transmite MAE, în informarea de presă.

Conform ultimelor date, patru persoane cu cetăţenie israeliano-română au murit, una este dată dispărută şi una este ostatică.

Citește și: VIDEO- Cine este românul răpit de Hamas și ținut ostatic în Fâșia Gaza. ,,E doar un tată, nu a vrut să facă rău nimănui''

Mulți dintre ostatici sunt cetățeni străini

Mulți dintre ostatici sunt cetățeni străini

[Sursa foto: Profimedia]

Încă un jurnalist a fost ucis în Gaza

O nouă zi cu zeci de morți. Este vorba de palestinieni, inclusiv copii, care au fost ucişi duminică în Fâşia Gaza în raidurile israeliene asupra teritoriului asediat.

Un jurnalist palestinian care colabora în special cu Radio-France a murit într-un bombardament israelian în Gaza, informează Ouest-France.

Este vorba de Roshdi Sarraj, jurnalist palestinian în vârstă de 31 de ani, care îi ajuta pe jurnaliştii de la Radio France ca "fixer".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si