"În data de 18.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 67.621 de persoane, dintre care 11.182 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 13,9% faţă de ziua precedentă)", a anunţat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Încă 11.182 cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

Astfel, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.421

cetăţeni ucraineni (în scădere cu 15,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 4.156 cetăţeni ucraineni (scădere cu 18,4%).

De la declanşarea acestei crize, până vineri, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 480.466 de cetăţeni ucraineni.

Citeste si: Președintele Zelenski, anunț despre pace şi securitate pentru Ucraina: „E timpul să ne întâlnim. E timpul să vorbim”

"În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă, a mai precizat Poliția de Frontieră.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Câți refugiați ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore?

Câți refugiați ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore?

[Sursa foto: Facebook Poliția de Frontieră]

Ministerul Apărării din Marea Britanie: „Kremlinul nu şi-a atins obiectivele iniţiale”

Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Marea Britanie menționează, în raportul zilnic, că Kremlinul "nu a reuşit până acum să-şi atingă obiectivele iniţiale" şi a fost "surprins de amploarea şi ferocitatea rezistenţei ucrainene".

Citeste si: Cum a decurs convorbirea telefonică între Macron și Putin. Președintele francez îi cere „ridicarea asediului și acces umanitar”

De asemenea, în cea mai recentă actualizare a informaţiilor, Ministerul Apărării din Regatul Unit spune că Rusia a fost forţată să-şi schimbe abordarea operaţională şi că acum urmăreşte o strategie de uzură.

"Este probabil să implice utilizarea fără discernământ a armelor, care va avea ca rezultat creşterea victimelor civile, distrugerea infrastructurii ucrainene şi intensificarea crizei umanitare”, anunță ministerul de la Londra.

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis președintele Chinei, Xi Jinping, lui Joe Biden despre războiul Rusia- Ucraina

Conform ONU, citat de Guardian, se confirmă că 816 civili au fost ucişi de la începutul conflictului, în timp ce 1.333 de persoane au fost rănite.

Oficialii de la Kiev au precizat, vineri, că 222 de persoane au fost ucise în capitală, inclusiv 60 de civili şi patru copii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si